Penalii de la Bîlteni află astăzi dacă rămân în arest la domiciliu

376

În cursul acestei dimineţi, magistraţii de la Tribunalul Dolj vor judeca cererea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu pentru primarul şi viceprimarul de la Bîlteni, precum şi pentru trei oameni de afaceri, cercetaţi penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Alături de primarul Gheorghe Păsărin şi de vicele Dumitru Oprea, şi inculpaţii Bogdan Oarfă, Luminiţa şi Ştefan Geamănu, se află în arest la domiciliu din data de 10 iunie după ce au petrecut în prealabil 24 de ore în arest preventiv. Cererea de prelungire a mandatului de arestare la domiciliu trebuia să se judece pe 9 iulie, însă termenul a fost decalat ca urmare a apropierii vacanţei judecătorilor.
Gheorghe Păsărin și Dumitru Oprea sunt acuzați de Parchetul Curții de Apel Craiova de fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor. Conform procurorilor, edilul Păsărin a aprobat, în anul 2013, un referat de necesitate, o factură fiscală, ordonanţarea de plată şi ordinul de plată prin care se atestă în mod fictiv achiziționarea de către Primăria Bîlteni a unei cantități de 1.800 tone de nisip de la firma TRUST TLH CONSTRUCT, care i-a aparținut viceprimarului localității, Dumitru Oprea, și care acum era condusă prin interpuși. În acest dosar penal mai sunt urmăriți penal și trei oameni de afaceri. Este vorba despre Luminița și Ștefan Geamănu, precum şi de Bogdan Oarfă, nepotul primarului Gheorghe Păsărin, aceştia trei fiind acuzați de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, complicitate la abuz în serviciu, spălarea banilor şi complicitate la evaziune fiscală.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui cercetat si pentru angajerile facute pe pile,in primarie..se ocupa posturile doar de apropiatii primarului..chiar recent s au facut noi angajeri..sa se sesizeze organele abilitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here