Pedelistul Trotea a câştigat cu un NUP în faţa liberalilor

118

deschidereDirectorul general al Complexului Energetic(CE) Rovinari, Tiberiu Trotea, şi-a demonstrat nevinovăţia în faţa magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, care l-au cercetat, în urmă cu doi ani de zile, într-un dosar privind turismul electoral la alegerile europarlamentare.

Plângerea împotriva lui Trotea, care se ocupase la acea vreme de organizarea alegerilor în zona localităţii Cîlnic a fost înaintată Biroului Electoral Judeţean Gorj de către conducerea de atunci a organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal. Judecătorii de la instanţa gorjeană s-au pronunţat, câteva luni mai târziu, şi au decis că Trotea merită neînceperea urmăririi penale(NUP), acuzaţia de turism electoral fiind nefondată.

Plângerea împotriva lui Tiberiu Trotea în timpul scrutinului de la alegerile europarlamentare a fost una dintre cele trei, de acest gen, depuse în zilele fierbinţi ale alegerilor din 2009, la Biroul Electoral Judeţean(BEJ) Gorj. Ion Şalapa, Tiberiu Trotea şi Aurel Bucălaie s-au ales atunci cu plângeri privind încălcarea legii electorale, pedelistul fiind însă acuzat de către liberali că ar fi promovat turismul electoral la Cîlnic. Trotea a fost de altfel acuzat că ar fi coordonat atunci transportul de votanţi din oraşul Rovinari şi din alte localităţi limitrofe, pentru ca aceştia să voteze pe liste suplimentare la Cîlnic, zonă pe care o coordona la acea vreme. De fapt în această localitate, doar la o secţie, cea cu numărul 180, din totalul de 285 de votanţi, 135 au votat pe liste suplimentare. Plângerea de la BEJ Gorj a ajuns apoi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, care a înaintat-o apoi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, după ce acesta ajunsese în prealabil şi la Autoritatea Electorală Permanentă.

Pe parcurs nu s-a mai ştiut nimic despre dosarul lui Trotea, până acum când purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, Doruţa Moga, a confirmat faptul că dosarul a primit NUP la câteva luni după ce a început cercetarea în acest caz. “Soluţia dată în dosarul lui Tiberiu Trotea este de neîncepere a urmăririi penale. Acesta s-a dat în decembrie 2009”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Local Târgu-Jiu.

În iunie 2009, Trotea era consilier judeţean PDL şi director al EM Rovinari.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here