Pedelistul Panduru, profesor de sport fără concurs

125

DSCF9641La şcoala primară din Baia de Fier disciplina sport, la clasele I-IV se predă, din luna noiembrie a acestui an, de către profesorul Ovidiu Panduru. Dascălul a aterizat însă pe post fără concurs şi asta, se vehiculează la nivelul localităţii, pentru că respectivul are carnet de partid portocaliu.

Panduru chiar a candidat pe listele PDL Baia de Fier pentru un post de consilier local. Nu a prins postul de consilier dar se vehiculează că a fost promovat de fostul şef al organizaţiei locale, Tiberiu Guţu, pe un post de dascăl suplinitor pentru disciplina sport.

Orele în cauză trebuiau predate de învăţători, sau prin concurs, de către profesorii titulari pe disciplina sport. Nu s-a întâmplat asta, iar Panduru a luat orele în cauză deşi nu este nici învăţător şi nici măcar nu a pus piciorul pe la vreun concurs de vreo 4 ani de zile. Omul semnează zilnic condica la muncă, şi se spune că încasează lunar vreo 8 milioane de lei vechi fără să se streseze prea mult.

Pentru funcţie el trebuia numit prin ordin al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Inspectorul adjunct al IŞJ Gorj, Gheorghe Mitescu, susţine că nu ştia despre acest caz dar promite că va lua măsuri şi îl va îndepărta pe Panduru de la catedră. “Nu cunosc acest profesor, nu ştiu nici câte ore predă lunar. Dacă are mai puţin de 8 ore poate ocupa acest post deoarece directorul şcolii putea da orele de sport chiar şi la un profesor pensionar, ori la un suplinitor, dar dacă are mai mult de 8 ore situaţia se complică. El putea ocupa postul numai prin ordin de la noi. Dacă predă în mod incorect va fi îndepărtat de la catedră, vom verifica acest caz”, a declarat Mitescu.

A.Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here