Pedelistul Gârjoabă, doctor fără patalama

316

DeschiderePedelistul Corneliu Gârjoabă, directorul de Resurse Umane de la Complexul Energetic(CE) Turceni, încearcă de o bucată de timp să îşi susţină teza de doctorat în economie, după ce a studiat, mai mult pe bani decât pe rupte, pentru câţiva ani, la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova(ULIM).

Din păcate, oricât s-a zbătut Gârjoabă, să găsească o comisie în faţa căreia să îşi susţină teza de doctorat, Consiliul Naţional pentru Acreditare şi Atestare(CNAA), din Republica Moldova, i-a refuzat solicitarea, chiar în luna mai a acestui an. Dorind însă cu orice preţ să îşi echivaleze studiile plătite peste Prut, Gârjoabă a încercat să tragă sfori, în acest sens, pe la mai multe universităţi din ţară. În aceste zile, se vehiculează că a bătut mai abitir drumurile spre Constanţa, în speranţa că universitatea de aici i-ar da titlul de doctor în economie, la care aspiră.

girjoaba doctorat“Gârjoabă, doctorul Gârjoabă”, aşa ar urma să se intituleze directorul de Resurse Umane de la CE Turceni, totodată vicepreşedinte al PDL Gorj, dacă studiile sale de doctorat, finalizate în Republica Moldova, îi vor fi echivalate la el acasă. Gârjoabă face însă eforturi serioase în acest sens mai ales că vrea să demonstreze tuturor că cel care nu ştia acum ceva vreme să îşi completeze fără greşeli declaraţia de avere a evoluat. Din păcate, de la a vrea la a putea este ceva distanţă mai ales că doctorandul Gârjoabă a fost pus de ceva vreme în aşteptare, teza sa de doctorat neputând fi prezentată nicăieri. Degeaba şi-a publicat Gârjoabă prin 2008 o lucrare în revista ştiinţifică “Ştiinţe Economice”, tipărită de ULIM, că studiile sale de la Chişinău nu sunt recunoscute în ţară, şi evident nici la el la serviciu.

CNAA nu vrea să audă de teza lui Gârjoabă

Pentru a interveni în ajutorul doctorandului de la Gorj, Senatul ULIM face o solicitare scrisă către CNAA, mai precis către Comisia de Atestare a Cadrelor Ştiinţifice şi Ştiinţifico-Didactice din cadrul acesteia, cu rugămintea de a permite formarea Consiliului Didactic specializat al ULIM, în vederea susţinerii de către Corneliu Gârjoabă a tezei de doctorat, intitulată “E-managementul-metodă de creştere a competitivităţii anteprenoriatului din România”. CNAA respinge însă solicitarea ULIM şi chiar avertizează Seminarul ştiinţific de profil, în specializarea Economie şi management(în ramură), din cadrul ULIM, “în legătură cu necorespunderea prevederilor actelor normative ale CNAA”. Astfel, în ciuda demersului ULIM, Gârjoabă a rămas cu teza făcută şi neprezentată la Chişinău, şi cu titlul de doctor, netrecut nici măcar pe hârtie. Sunt însă apropiaţi, care dau ca sigur faptul că Gârjoabă nu s-a mulţumit cu eşecul în cauză şi şi-ar fi încercat norocul pe la alte instituţii de învăţământ superior din ţară, asta pentru a-şi echivala studiile de doctorat. Se vehiculează că şi-ar fi aranjat apele pe la Constanţa, asta pentru a susţine, chiar în această perioadă, teza sa de doctorat.

Vlaicu, la doctorat la Petroşani

Nu numai Gârjoabă, politician al Puterii, a vrut să devină doctor când partidul său a fost pe val ci şi Marius Vlaicu, şeful UNPR Gorj, care s-a înscris, de ceva vreme, la doctorat la Petroşani. Vlaicu, vrea să devină doctor în judeţul vecin la Universitatea unde s-a făcut doctor-inginer şi fostul său coleg de partid, pesedistul Florin Cârciumaru. Cârciumaru a fost de altfel cel care a dat tonul la doctorate în rândul politicienilor, gestul său fiind urmat atât de colegi de partid cât şi de alţii din afara acestuia. Anul trecut în luna mai, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, devenea doctor în agricultură. Doctor în economie este şi fostul liberal, în prezent deputat independent, Dan Ilie Morega.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here