Pedeliştii, vinovaţi de “puciul” pentru Fugaru

326

DSCN0676Şeful judeţului, Ion Călinoiu, susţine că nu a fost implicat deloc în acţiunea de detronare a viceprimarului de Târgu-Cărbuneşti, Ion Fugaru, eşecul reputat în acest caz aparţinând exclusiv pedeliştilor.

Călinoiu aminteşte şi de implicarea lui Ionel Manţog în această acţiune, schimbând astfel decizia iniţială a consilierilor PD-L care vroiau să îl susţină viceprimar pe pesedistul Iuliu Călina.

Apostrofat public de peremistul Ion Fugaru dar şi de pedelistul Ionel Manţog, după eşecul reputat la şedinţa de Consiliu Local de ieri de la Târgu-Cărbuneşti, şeful judeţului Ion Călinoiu îşi susţine neimplicarea în ,,puciul” pus la cale de consilierii locali PD-L.

“Cei ce consideră că eu aş fi fost implicat în acea acţiune le spun să nu stea de vorbă. Nu am fost implicat în acea acţiune.

Am aflat ieri de această idee, l-am sunat pe Călina şi i-am spus foarte clar –ce se întâmplă? <<Păi, consilierii PD-L au luat iniţiativa să îl schimbe pe Fugaru şi noi am fost de acord>>, mi s-a răspuns.

Asta foarte bine, am spus, dar nu cumva să aud ca vreun consilier PD-L să ajungă viceprimar”, susţine Călinoiu.

Şeful judeţului anunţă, de asemenea, că le-ar fi spus consilierilor PSD din Târgu-Cărbuneşti să ceară informaţii clare în legătură cu activitatea lui Ion Fugaru, pe care a desfăşurat-o în funcţia de viceprimar la Cărbuneşti.

“Viceprimarul se schimbă în baza unor argumente sănătoase, analizaţi şi cereţi în şedinţă care este stadiul implementării proiectului de gestionare a deşeurilor menajere pilot din oraşul Târgu-Cărbuneşti, implementat de acum doi ani dar nu se ocupă nimeni de el acolo şi care este stadiul realizării parcului de la Stejărei. Să scoateţi în evidenţă raportul de activitate al viceprimarului, dacă îşi rezolvă sarcinile. Numai în această situaţie puteţi să discutaţi demiterea viceprimarului şi alegerea altuia. Eu vreau sa fie pesedist, de asemenea”, a completat Călinoiu, făcând public mesajul pe care l-a transmis consilierilor PSD.

Fugaru a sărit la gâtul pesedistului

La şedinţa de Consiliu Local de marţi, intenţia consilierilor PD-L şi a celor PSD de schimbare a vicelui PRM, Ion Fugaru nu s-a materializat, consilierii democrat-liberali refuzând să îl mai susţină pe Iuliu Călina. Fugaru a rămas pe funcţie, fapt ce l-a şi determinat, imediat, să condamne atitudinea, nu a consilierilor PD-L care i-au vrut schimbarea, ci a pesedistului Ion Călinoiu.

“Eu i-am spus lui Fugaru să se ocupe de administraţie, dacă nu poate să îşi dea demisia, dar iniţiativa, repet, a fost a consilierilor PD-L, care au fost şi chemaţi acum două seri de Manţog, care le-a spus foarte clar ca nu carecumva să pună un viceprimar pesedist, ci unul pedelist”, a declarat Călinoiu.

Fugaru este singurul peremist din Consiliul Local Târgu-Cărbuneşti, dar acest lucru nu l-a oprit să se impună pe poziţia a doua de la cârma primăriei.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here