Pedeliştii rad ultimii pesedişti din fruntea instituţiilor publice – Bondoc pe tuşă, Cocină înapoi la CJAS

334

bondocDirectorii pesedişti care au scăpat de primul val al demiterilor făcute de pedelişti vor fi înlocuiţi în aceste zile din funcţiile publice pe cale le deţin.

Politica de schimbare a fost decisă la nivelul organizaţiei PD-L Gorj şi are drept scop atragerea liberalilor de partea portocaliilor, prin promovarea unora dintre oamenii pe care îi deţine PNL-ul. Primul demis va fi pesedistul Daniel Bondoc, şeful Casei Asigurărilor de Sănătatea (CJAS) Gorj, care va fi înlocuit cu Gheorghe Cocină.

Pesediştii care au mai sperat că vor mai rămâne pe funcţii după alegerile prezidenţiale şi-au luat gândul acum că îşi vor mai păstra scaunele. Asta deoarece politica agresivă a PD-L este previzibilă iar directorilor instituţiilor publice din Gorj, membrii PSD, li se pregăteşte debarcarea. Într-o astfel de situaţie se află şi directorul Casei Asigurărilor de Sănătate Gorj, Daniel Bondoc, unul dintre puţinii pesedişti care a rămas pe post, şi asta pentru că pedeliştii nu au avut încă un om capabil care să conducă instituţia. Posibilul parteneriat politic cu liberalii schimbă însă acest lucru, PNL Gorj vrând să îl promoveze pe acestă funcţie pe directorul adjunct al Vămii Târgu-Jiu, Gheorghe Cocină, fost director al CJAS Gorj, până la numirea lui Bondoc.
Cocină ,,îndrăgit” de PD-L
Gheorghe Cocină cel care va fi, cu siguranţă, promovat în locul lui Bondoc a mai fost propus pentru acestă funcţie şi în momentul în care Guvernul PSD-PD-L a căzut iar pedeliştii au început să schimbe directorii serviciilor deconcentrate din Gorj. Cocină şi Mihai Versin erau cei doi liberali care au fost susţinuţi de PD-L pentru CJAS şi APIA Gorj, după ce ambii au venit şi au pupat mâna lui Ionel Manţog, liderul PD-L Gorj. Acest lucru a stârnit însă nemulţumirea liderului PNL, Dan Ilie Morega care i-a întors pe cei doi din drum, motiv pentru care la CJAS a rămas pesedistul Bondoc iar la APIA a fost instalat un director tânăr ,,marionetă”. Să nu uităm însă că Gheorghe Cocină ocupă o funcţie de conducere la nivelul unei instituţii cu conducere pedelistă, adică Vama Târgu-Jiu. Acum lucrurile s-au perfectat, Morega a bătut, cu siguranţă, palma cu Manţog iar revenirea lui Cocină va fi mai mult decât sigură, liberalii trebuid să aibă senzaţia că sunt la putere, pentru a trăda PSD.
Bondoc se aşteaptă să fie demis
Daniel Bondoc îşi aşteaptă demiterea fiind cu ochii pe faxul instituţiei, mai ales că preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Irinel Popescu, a fost deja schimbat din funcţie. Tânărul Bondoc susţine că va reveni la afaceri în momentul în care în locul său va fi instalat, politic, un alt director.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here