Pedeliştii nu au candidat în comuna lui Ponta

367

deschidereŞapte candidaţi s-au înscris în cursa pentru câştigarea fotoliului de primar al comunei Baia de Fier, localitate în care îşi are domiciliul actualul premier al ţării, Victor Ponta. În mod miraculos, printre cei şapte nu se află şi un candidat al PDL, ,,portocaliii” nefiind în stare să îşi găsească om în localitate. Au pus însă ochii pe unul dintre preoţii comunei care candidează independent pentru fotoliul de primar la Baia de Fier. Preotul Dumitru Turbăceanu, s-a înscris independent în cursa pentru Primăria Baia de Fier, iar pedeliştii îi oferă sprijin, chiar dacă acest lucru nu va fi scris pe buletinele de vot.

În comuna lui Victor Ponta, Baia de Fier, pedeliştii nu au îndrăznit nici măcar să îşi pună candidat la fotoliul de primar. Din acest motiv, ei susţin un independent, mai precis un preot care s-a autosuspendat de la cele sfinte pentru a da piept cu electoratul, lucrul fiind ilegal în opinia multora dintre contracandidaţii săi. Sigla PDL nu va apărea astfel pe buletinele de vot în care vor figura candidaţii la Primăria Baia de Fier aici apărând însă numele următorilor candidaţi şi siglele următoarelor partide şi uniuni politice: Constantin Mihuţescu-USL, Aron Pâşcu-PRM, Ion Robulescu-PNG-CD, Ion Stanciu-PAS, Gheorghe Caralicea-PPDD, Ion Preoteşescu-UNPR şi Dumitru Turbăceanu-independent. Chiar şi în aceste condiţii, reprezentanţii PDL Gorj susţin că au liste complete de candidaţi în toate localităţile Gorjului, deşi cum ar putea să aibă asta cu un candidat independent?!

Vâlceanu o dă cu listele complete

,,Am depus la birourile de circumscripţie din judeţ liste complete, asta însemnând Consiliul Local şi primar, deşi am avut, în ultima perioadă, reale greutăţi în a face acest lucru avându-se în vedere ultimele plecări”, a explicat, joi, Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj. De altfel, tot pe ultima sută de metri, pedeliştii l-au numit candidat la Urdari pe Ilie Merişor, fost pesedist, în locul primarului Mihai Calotă, trecut la PNL, pe Georgiana Coconu la Alimpeşti, pe Mihai Ciocîltea la Cătunele, pe Constantin Bărăgan la Jupâneşti, pe Constantin Negară la Negomir şi pe Gigi Tănase la Rovinari. În aceste localităţi, candidaţii PDL, primari în funcţii sau şefi de organizaţii, au migrat spre alte partide politice, în general din USL.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here