Pedeliştii gorjeni nu cred în succesul contestaţiei pesediste

455
Fostul pesedist, Dan Vâlceanu, nu crede în succesul demersului foştilor colegi de partid, de a contesta alegerile prezidenţiale. Acesta a dat de înţeles, ieri, că pesediştii trebuie să îşi accepte înfrângerea la prezidenţiale, deoarece nu ar exista dovezi care să arate că scrutinul a fost viciat de fraudă electorală.

Fraudarea alegerilor prezidenţiale i-a preocupat încă dinainte de primul tur al prezidenţialelor şi pe pedelişti, lucru confirmat ieri de mai noul membru PD-L, Dan Vâlceanu. ,,Încă de la începutul campaniei electorale, de când au fost traşi la sorţi preşedinţii secţiilor de votare, PD-L a avut o problemă în legătură cu modalitatea în care aceştia au fost traşi prin acel soft prin care a fost efectuată tragerea de către Tribunal, dorind să fie traşi prin metoda clasică <<din căciulă>>. Am fost, până la urmă, de acord cu modalitatea de tragere pentru a nu crea tensiune chiar de la începutul campaniei electorale. Am acceptat, la momentul respectiv, să fie desemnaţi aşa cum au fost prin intermediul unui soft”, a declarat Vâlceanu. De asemenea, pedelistul Vâlceanu s-a plâns că partidul său nu a avut decât un membru în secţiile de votare în timp ce coaliţia PSD, PNL, UDMR, PRM, PC, PNG, PAS a avut câte cinci şi chiar şase membrii. ,,Am aici procesele verbale, în original, pe care le-am primit din secţiile de votare şi aş vrea să vă spun că cel puţin în turul doi, dar şi în mare parte în turul întâi, a funcţionat alianţa formată din PNL, PSD, UDMR, PRM, PC, PNG astfel încât am fost puşi în situaţia în care în secţiile de votare noi să avem un singur reprezentant, coaliţia formată acum având însă 5-6 membrii în funcţie de fiecare secţie în parte. Nu au fost formate nici un fel de contestaţii la numărarea voturilor. Nu există nici un fel de contestaţie sau menţiune făcută pe aceste procese verbale. Noi am fost sceptici, încă din primul tur, la dorinţa PSD de a introduce cât mai mulţi oameni în secţii, la un moment dat am primit o listă cu membrii ai Partidului Ecologist Român, de fapt membrii PSD, sau oameni pe care PSD-ul vroia să îi introducă în secţiile de votare, fapt ce a fost semnalat atunci în presă”, a declarat Vâlceanu.
Curieri portocalii
Dan Vâlceanu a explicat şi felul cum s-au centralizat voturile Partidul Democrat Liberal. Potrivit pedelistului, formaţiunea politică a avut curieri în toată ţara pentru a putea centraliza mult mai repede datele de la secţiile de votare. Nu s-a apelat însă la serviciu de curierat rapid, ci la membrii organizaţiilor judeţene. Tânărul politician nu a ştiut să spună numărul curierilor la care s-a apelat.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here