Pedeliştii Flutur şi Oltean decid sondarea lui Ruşeţ

97

deschidere●,,Nu se mai impune un sondaj în privinţa mea pentru candidatura la Consiliul Judeţean dar, doar colegii mei, Flutur şi Oltean, pot decide, în final, asta. Dânşii se ocupă de partea organizatorică a alegerilor locale şi dacă decid că trebuie să fiu sondat, voi fi sondat.

Eu am fost deja validat pentru funcţie, am primit şi girul conducerii centrale pentru a candida. În ce priveşte un sprijin de la UNPR privind candidatura la şefia Consiliului Judeţean, şi din partea acestui partid, spun doar că nu exclud asta”, Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj

 

Pedeliştii au cerut şi ei un sondaj la centrul partidului pentru selectarea candidatului la fotoliul de primar al municipiului Târgu-Jiu şi pentru alegerea celor 21 de componenţi ai listei de consilieri municipali. Sondajul ar urma să se facă, probabil, chiar în septembrie, singurul care ar putea să nu mai fie sondat fiind doar Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj. Asta deoarece liderul partidului a primit deja girul organizaţiei pentru a candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean(CJ) Gorj. Ruşeţ are şi acordul conducerii centrale privind candidatura sa la şefia judeţului, dar în privinţa sondajului decidenţii sunt colegii săi de la cârma partidului, Ioan Oltean şi Gheorghe Flutur, care se ocupă de partea organizatorică a alegerilor locale. Cu sau fără sondaj, şansele lui Ruşeţ în cursa pentru fotoliul de preşedinte al CJ Gorj cresc, mai ales că se vehiculează că Ruşeţ ar putea fi susţinut şi de UNPR pentru aceiaşi funcţie.

Nu numai social-democraţii şi liberalii fac sondaje de opinie în vederea selectării candidaţilor la alegerile de anul viitor, şi pedeliştii au cerut un sondaj pentru stabilirea consilierilor municipali şi a persoanei care îl va contracandida pe Florin Cârciumaru, pentru Primăria Târgu-Jiu. ,,Avem o listă provizorie pentru candidaţii la Consiliul Local Târgu-Jiu, vorbim de posturile de consilier. Lista va fi supusă unei sondări, vor rămâne 21 de candidaţi şi rezerva legală. În urma sondajului vom vedea care sunt cei mai bine plasaţi pentru postul de consilieri, astfel încât să nu fie nicio supărare că atunci când facem lista să fie dată o ordine ca urmare a părerii cetăţenilor”, a declarat Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj.

Picioruşi, Dârnu şi Romanescu, introduşi în sondaj

Pentru fotoliul de primar vor fi sondaţi încă trei noi membrii, unul dintre candidaţii la sondare retrăgându-se din cursă. ,,Lista pentru candidaţii la postul de primar al municipiului Târgu-Jiu s-a completat cu trei noi membrii, deoarece, iniţial, nici Marcel Romanescu nu se afla pe lista persoanelor sondate şi a ieşit de pe listă secretarul general Nicolae Cilibiu, pentru că dânsul nu îşi dorea să candideze. A ieşit astfel Cilibiu din lista iniţială, iar ea a fost completată cu Picioruşi, Dârnu şi Marcel Romanescu. Primii doi au fost hotărâţi în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PDL iar Romanescu în şedinţa de Coordonare Locală care a avut loc la muzeu”, a completat Vâlceanu.

Candidat cu şanse duble

Pedeliştii gorjeni au comunicat deja la Bucureşti numele persoanelor pe care au stabilit să le sondeze, sondajul în cauză urmând să se realizeze la sfârşitul lunii viitoare. Pentru Consiliul Judeţean ar putea să nu mai fie sondat niciun candidat deoarece există o hotărâre a BPJ-ului pentru susţinerea lui Ion Ruşeţ în vederea candidaturii viitoare a acestuia pe funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Dacă Ioan Oltean şi Gheorghe Flutur decid însă altceva, Ruşeţ va apărea într-un sondaj de opinie comandat de PDL. ,,Nici nu ştim cum va fi sondajul. Pot spune doar că Ioan Oltean şi Gheorghe Flutur vor fi însă decidenţii în privinţa sondării mele”, a declarat Ruşeţ care menţionează, de asemenea, că nu exclude varianta susţinerii sale duble la fotoliul de preşedinte al CJ Gorj, atât din partea PDL cât şi din partea UNPR. ,,Nu exclud această variantă dar decizia trebuie luată iniţial pe plan local, să existe un acord a ambelor partide, apoi la centru”, a conchis Ruşeţ.

Anamaria Stoica

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here