Pedeliştii cer demisia lui Andriţoiu

16

Organizaţia judeţeană a Partidului Democrat Liberal (PDL) Gorj, prin vocea lui Eduard Berca, a cerut, joi, public, demisia Adinei Andriţoiu, din funcţia de director al Centrului de Cultură “Constantin Brâncuşi”. Totul ca urmare a operaţiunilor efectuate la opera brâncuşiană “Poarta Sărutului”, monument care a fost afectat de spălările cu jet de presiune. Berca susţine că opera a fost afectată iremediabil, motiv pentru care a cerut demisia persoanei care crede acesta că s-ar face vinovată de “violarea” monumentului. Şeful PDL Târgu-Jiu, totodată consilier municipal, crede că şi Nicolae Daviţoiu ar subscrie acestei iniţiative.

“Personal, în momentul în care am constatat că se continuă bătaia de joc faţă de operele lui Brâncuşi, am mers acolo să văd ce se întâmplă. Ştiam foarte bine cum arată «Poarta Sărutului» înainte şi când am văzut cum arată acum, am rămas consternat. De aceea, PDL Gorj solicită demisia din funcţie a directorului Centrului Brâncuşi, Adina Andriţoiu, care încă o dată şi-a demonstrat incompetenţa. Centrul Brâncuşi este o instituţie care mănâncă bani de la bugetul local. La acest centru nu este angajat niciun specialist. În situaţia în care nu va fi demisă Adina Andriţoiu, cerem demisia de onoare a conducerii Primăriei Târgu-Jiu, a celor care răspund de Centrul Brâncuşi”, a precizat Eduard Berca, în cadrul conferinţei de presă a PDL Gorj.
Totodată, acesta a solicitat Primăriei Târgu-Jiu, printr-o cerere depusă pe Legea 544, să îi fie prezentate contractele încheiate între Centrul de cultură “Constantin Brâncuşi” cu societatea Aqua Polaro SRL, firmă despre care Berca a declarat că deţine informaţii că a spălat “Poarta Sărutului”, deşi trebuia să efectueze doar o operaţiune de desprăfuire: “Avem imagini cu Poarta Sărutului care este spălată, imagini care nu ne fac deloc cinste. Cunosc sistemele de spălare, chiar dacă diuza respectivă era de nu ştiu câte atmosfere, a fost spălare sub presiune”.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here