Pedelista Maria Moţa s-a făcut doctoriţă

584

Fosta şefă a Organizaţiei de Femei a PDL Gorj, transferată acum cu adeziunea la una din organizaţiile Partidului Democrat Liberal din Bucureşti, a devenit şi doctoriţă. Mai precis, Maria Moţa, şi-a luat doctoratul în Drept şi Ordine Publică şi Siguranţă Naţională la Academia de Poliţie “Al.I.Cuza” din capitală, instituţie aflată sub cupola Ministerului Administraţiei şi Internelor. Moţa şi-a susţinut teza de doctorat în anul 2011, ea avându-i colegi chiar şi pe unii politicieni controversaţi aflaţi acum după gratii.

Maricica, cum o alintau colegii din organizaţia PDL Gorj, şi-a continuat pregătirea profesională în timpul destul de lung petrecut în capitală, convinsă că devenind doctor în drept va avea mai multe şanse să promoveze în politică. Moţa face asta după ce la Gorj, la începuturile activităţii sale la PDL, era un simplu avocat, apoi cadru universitar la Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, ca partidul să o promoveze apoi consilieră pe probleme juridice a fostului primar general al capitalei, Adriean Videanu, apoi şefă a unei agenţii de egalitate şi în final consilieră la doi miniştri ai Muncii, colegi cu ea de partid. Chiar dacă a avut funcţii frumuşele, când la putere se aflau Guvernele Boc, Moţa şi-a continuat însă pregătirea, colectând diplome la nivel de capitală. Aşa se înscrie în 2007 la doctorat la Academia de Poliţie “Al. I.Cuza” din Bucureşti, unde, în urmă cu aproape doi ani, reuşeşte să-şi şi susţină teza finală. Moţa devine astfel în 2011 doctor în Dreptul Muncii, asta deşi acum lucrează la Imprimeria Naţională.
În ce priveşte titlul lucrării sale de doctorat nu ştim titlul acesteia pentru a analiza dacă titulara s-a dedat la atât de gustatul plagiat. Ştim însă, cu siguranţă, că aceasta a avut aceleaşi aspiraţii profesionale cu persoane destul de cunoscute la nivel naţional.

Robert Negoiţă, pe lista doctorilor
Primarul sectorului 3 din capitală, pesedistul Robert Negoiţă, figurează astfel şi el pe lista doctorilor de la Academia de Poliţie ca şi fostul prefect al capitalei, Mioara Mantale, colegă de partid cu Maria Moţa. Doctor a ieşit de la Academia de Poliţie şi Marius Petcu, naşul ex-deputatului Mugurel Surupăceanu, fost lider CNSLR Frăţia, condamnat la închisoare pentru corupţie, în prezent deţinut dar şi Costel Căşuneanu şi ex-senatorul Cătălin Voicu condamnat de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la două pedepse de trafic de influenţă, respectiv la patru şi cinci ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare.
Tezele de doctorat ale absolvenţilor controversaţi vor fi verificate în perioada imediat următoare pentru a se vedea dacă titluarii s-au inspirat sau nu din altele asemănătoare.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here