Pedeapsă majorată pentru un poștaș din Stoina care a delapidat

433

Un fost angajat din Stoina al Poștei Române a aflat acum pedeapsa finală stabilită de instanțele de judecată în dosarul în care a fost acuzat de delapidare. Gheorghe Drăgoi și-a recunoscut faptele chiar de când a fost judecat la Judecătoria Târgu-Cărbunești, dar chiar și așa procesul a continuat la Curtea de Apel Craiova, care a decis acum o majorare a pedepsei cu suspendare dispuse în cazul său. Inițial, toamna trecută, Drăgoi primise o condamnare de 1 an și 6 luni cu un termen de încercare de 3 ani, dar acum doar termenul de încercare a mai rămas același.

„Desface pedeapsa aplicată în sporul de pedeapsă şi pedeapsa rezultantă, pe care o descontopeşte în pedepsele componente. (…)Condamnă pe inculpatul Drăgoi Gheorghe la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare. (…) Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare. (…) Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare. (…) Contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 4 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 6 luni, urmând ca inculpatul să execute în total pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare. Menţine modalitatea de executare stabilită, respectiv suspendarea executării sub supraveghere (…). Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul avocat oficiu în cuantum de 260 lei se va vira din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, a decis Curtea de Apel Craiova. Sentința dată pe fond și menținută la Craiova în privința despăgubirilor îl obligă pe fostul angajat al Poștei Române să achite companiei de stat banii pe care și i-a însușit pe nedrept din pensiile și alocațiile pe care le avea de împărțit. “Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Stoina, jud. Gorj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. Admite acţiunea civilă a părţii civile şi obligă inculpatul la plata sumei de 8278,63 lei către partea civilă, cu dobânda legală aferentă, până la recuperarea integrală a debitului. Obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată în decizia judecătorilor.
Gelu Ionescu

3 COMENTARII

  1. fostul Club si fosta cladire a birourilor ROMPETROL-OMV Stoina,facute praf si furate de catre persoane cunoscute de catre Politie si primarie,cu toate ca ONG Toate Serviciile Populatiei din Stoina,Gorj, manager Trîncă Ilie,a sesizat autoritatile locale in nenumarate randuri ca sa ia masuri de securizare si aducerea in fata instantei a faptasilor.Dar vorba fostei primarite Ioana Buse,cand a fost intrebata ce are de gand cu cladirea fostelor birouri,cladire foarte bine facuta,material si estetic,, Avem noi gandul nostru,cu cladirea aceasta!
    Si ce sa mai spunem despre scoala veche din satul Paisani,lasata tot pe mana hotilor din sat?!

  2. Monumentul Eroilor din centru,Stoina, Gorj,intrat in atentia ONG-ului Toate Serviciile Populatiei si al Politiei din Targu Carbunesti,pentru bataia de joc a administratiei locale,a inceput sa se degradeze de prin anul 2018,cand literelele din numele celor cazuti pe campul de lupta,stoineni,au inceput sa dispara,iar in prezent,toata fatada din partea de Apus/Vest a monumentului cu numele si prenumele celor peste 50 de luptatori,a disparut ca si cum nu ar fi existat!Cine trebuie sa plateasca,daca nu fostii primari si viceprimari,care n-au stiut decat sa-si incaseze leafa grasa!

  3. in campania electorala pentru alegerea primarului in Stoina,Gorj, a aparut pe cerul local spre surprinderea multora,din partea Alternativa Dreapta si Trîncă Ilie,cetatean roman-american,scriitor de limba romana,cu peste 30 de ani de experienta in domeniul administrativ de stat si particular,atat in Romania,cat si in America unde a imigrat in anul 1984,revenind in tara din Iunie 1990 in prima vizita,apoi efectuand pana in prezent asa cum a declarat,intre USA si Romania,56 de drumuri,ca sa-si stinga dorul de tara si popor.Insa cum lipsa de maturitate de judecata a consatenilor si poate si pizma,acestia n-au tinut seama de studiile, calitatile si experientele acestuia si nici de proiectele prezentate de dezvoltarea comunei si au ales un candidat din Cruset,Gorj cu casa in Melinesti,Dolj si cu copiii elevi in comuna Capreni.Mahnit caci consatenii n-au primit mesajul de-asi schimba comuna si poate si soarta in mai bine,Trîncă Ilie a spus: Doar aceia ce mi-au dat votul,doresc sa faca ceva pentru comuna Stoina,s-o vada pe drumul european,ceilalti doresc sa tina comuna in aceeasi stare de hibernare,ca sa nu se indeparteze de amintirea copilariei!,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here