Pedeapsă mai uşoară pentru Caţaron

172

A trecut timpul şi peste unul dintre cele mai importante dosare de corupţie din Gorj s-a aşternut liniştea şi uitarea, lucru pe care se pare că au mizat şi magistraţii din Bănie, care au decis să îndulcească mult de tot verdictul pe care îl primise la Tribunalul Gorj un fost ofiţer de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Conform deciziei Curţii de Apel Craiova, Oprea Caţaron a fost condamnat, vineri, pentru mai multe acuzaţii de luare de mită şi trafic de influenţă, pentru fiecare instanţa dispunând pedepse cuprinse între doi şi trei ani de închisoare, pe care le-a contopit într-una singură, de 3 ani de detenţie.

Magistraţii au suspendat însă executarea pedepsei privative de libertate, înlocuind-o cu un termen de încercare de şase ani, din care trei ani reprezintă termenul pentru pedeapsa în sine, iar alţi trei ani au fost adăugaţi de instanţa de judecată. De asemenea, judecătorii au mai stabilit ca fostul ofiţer SIPI să restituie sumele de 800 şi, respectiv, 1500 de lei luate de la poliţiştii care l-au denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie în 2010. Prin aceiași hotărâre a fost menținut sechestrul asiguratoriul pus pe mașina acestuia, un autoturism Cielo, pentru recuperarea a 3840 de lei. Nici sentinţa de acum nu este definitivă, dar ea deschide drumul pentru un verdict final şi mai blând, dovedindu-se astfel, încă odată, că doar „peştii mici” plătesc cu vârf şi îndesat atunci când vine vorba de lupta cu „marea corupţie”.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here