Pe urmele lui Hercules! Rută cultural turistică pentru promovarea Gorjului

1517

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că a fost finalizată strategia pentru turism, care va permite dezvoltarea turismului în România, începând cu anul viitor. El a vorbit despre un produs turistic care îşi propune să promoveze obiectivele culturale şi istorice din judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Gorj, locuri care spun povestea legendarului erou din mitologia greacă, Hercules.

România poate să câştige foarte mult din turism, spune ministrul Popescu. Cu această ocazie el a anunțat că va fi lansat proiectul Ruta Cultural Turistică „Pe urmele lui Hercules”, care are legătură și cu Gorjul.
„În momentul de faţă, în Ministerul Economiei, este finalizată Strategia pentru Turism. În vechiul Minister al Turismului zăcea într-un birou o strategie bună făcută de Banca Mondială, care a fost acoperită de praf. Am luat-o, ne-am uitat pe ea, o adaptăm la ceea ce se întâmplă şi veţi vedea în perioada următoare o strategie de turism care ne va permite dezvoltarea turismului în România, începând cu anul viitor. Nu putem vorbi de turism decât în perioade normale. Eu sper să ajungem la normalitate cât mai repede şi începând cu vara anului viitor România să revină la normalitate şi turismul să revină la normalitate. Pierderile sunt incomensurabile, sunt şi pe orizontală, este foarte greu să le spui, când vorbim de industria turismului, vorbim şi de tot ce este conect cu turismul. Este foarte greu să vă spun cât pierde România”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

„Avem foarte multe de arătat turiştilor străini”
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a recunoscut traseul „Pe urmele lui Hercules”, drept Rută Cultural Turistică dezvoltată pe plan național. „Este vorba despre un nou produs turistic, primul dezvoltat pe plan naţional, care a primit recunoaşterea ministerului. Aceasta îşi propune să promoveze obiectivele culturale şi istorice din judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Gorj, locuri care spun povestea legendarului erou din mitiologia greacă, Hercule. Poate că de unele obiective cuprinse în rută aţi auzit, poate de altele nu. Dar vă invit să le descoperiţi. Credeţi-mă, nici mie nu mi-a venit să cred când am văzut documentarul, realizat de colegii mei, specialiştii din minister, despre această rută. Avem foarte multe de arătat oamenilor, turiştilor străini, în România. Gândiţi-vă că ceea ce se regăseşte în ruta lui Hercule este strict legat şi de Băile Herculane, unde ştiţi că există o statuie a acestuia, şi la cât de multe am putea face. Staţiunea Băile Herculane este o prioritate pentru mine! Ea trebuie să devină emblemă a turismului românesc şi, cu singuranţă, va deveni! În exerciţiul bugetar umător există 1 miliard de euro destinat reabilitării turismului, structurilor şi reţelelor turistice. Şi vom face destinaţii turistice în România, în aşa fel încât turiştii străini să vină cu plăcere, iar românii să îşi redescopere ţara. Cu adevărat, avem ce vedea în România”, a adăugat Popescu.
Ruta Cultural Turistică urmărește firul epic al Legendei lui Hercules și unește, pornind din bimilenara stațiune de pe Valea Cernei, Băile Herculane, destinațiile turistice din Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, având un patrimoniu natural (Parcul Național Domogled – Valea Cernei, Geoparcul Platoul Mehedinți, Parcul Natural Porțile de Fier), cultural (mânăstiri, mori pe apă), istoric (monumente istorice, muzee), cu mare potențial de dezvoltare turistică, cu scopul de a le promova dintr-o perspectivă atractivă din punct de vedere turistic, sub un singur brand și de a dezvolta un nou produs turistic.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here