Pe timpul controlului judiciar – Directorul Tănăsescu, numit șef serviciu în cadrul Direcției Agricole Gorj prin ordinul ministrului Daea!

599

Dan Tănăsescu, directorul Direcției Agricole Gorj, cercetat de la finalul anului trecut de procurorii DNA Craiova pentru luare de mită, a revenit în urmă cu câteva zile la serviciu. Fostul director, aflat până pe 11 februarie sub control judiciar, ocupă în cadrul direcției postul de șef serviciu, asta prin ordin al ministrului Agriculturii. Tănăsescu își exercită această funcție din biroul pe care l-a ocupat și înainte de flagrantul, ce i-a fost organizat în fața Prefecturii Gorj, acesta încasând atunci de la un producător de tomate 2000 de lei în schimbul facilitării obținerii subvenției pentru cultivarea roșiilor.

Incidentul s-a petrecut la jumătatea lunii decembrie, Dan Tănăsescu, după ce a fost reținut de anchetatori, primind un control judiciar pentru 60 de zile.Abia săptămâna trecută, directorul Direcției Agricole Gorj a revenit la muncă, și asta pe poziția de șef Serviciu. Alin Petrică, șeful interimar al Direcției Agricole Gorj, a declarat, ieri, că funcția stabilită prin ordin de ministru este valabilă până pe 11 februarie când procurorii DNA vor decide soarta directorului. În cazul în care cercetarea penală continuă fără control judiciar, Tănăsescu va putea reveni în funcția de director. Momentan, potrivit directorului interimar al direcției, Tănăsescu nu are contact cu sectorul tomate ori cu producătorii, astfel că nu va lua legătura cu cel care l-a reclamat pentru luare de mită.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here