Pe scena din Novaci, la a XI-a ediţie – Festivalul de teatru „Sabin Popescu”

336
Festivalul este, în fapt, o floare spirituală care înfloreşte în fiecare primăvară, de ani buni, pe scena Casei de Cultură din Novaci, instituţie organizatoare a acestui eveniment împreună cu Consiliul local şi cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Aflată acum, în 2010, la cea de-a XI-a Ediţie, sub numele celui ce a fost dascăl şi om de cultură important pentru această localitate şi pentru Gorj, în egală măsură, manifestarea teatrală, intrată în tradiţia Olteniei de sub munte, cuprinde în programul zilelor de desfăşurare reprezentaţii ale unor trupe de teatru din zonă şi din Târgu Jiu. Deschiderea festivalului ce va avea loc pe 25 martie le revine actorilor de la Trupa de teatru a Casei de cultură Novaci cu piesa „Mahalagii” de Constantin Iulian, regia Giurcă Sorin, după care pe scenă va urca Trupa de teatru a Căminului Cultural din Polovragi. Următoarele două zile sunt rezervate teatrului şcolar reprezentat de pătrunderea pe teritoriul Thaliei a elevilor de la Şcoala Generală nr. 1 din Novaci şi de la Şcoala Generală din Pociovaliştea.
Încheierea se va realiza, în tonuri profesioniste prin prezenţa Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, novăcenii având ocazia să aplaude talentaţii actori ce le vor prezenta piesa „Bigamul” de Ray Cooney, spectacol regizat de Cristian Ioan.
Viorel SURDOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here