Pe perioada vacanței școlare, Salvamont Gorj triplează numărul salvatorilor la Rânca

134

Conducerea Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj confirmă faptul că, pe perioada vacanței elevilor, în stațiunea Rânca vor fi între 8 și 12 salvatori de serviciu permanent. În plus, minim două mașini de intervenție, între care o ambulanță, vor fi pregătite să ajungă la solicitări; de asemenea, salvamontiștii din Rânca vor avea la dispoziție 4 utilaje specifice de intervenție pe zăpadă.

De sărbători, în staţiunea montană Rânca se vor afla mii de turişti. Tocmai de aceea, şi numărul salvamontiştilor vor fi suplimentate. Practic, se va tripla numărul salvatorilor montani. De asemenea, la cabinetul medical din cadrul bazei salvamont se vor afla paramedici salvamont și medici voluntari. Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj, spune că “echipele Salvamont, sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale. Apelaţi cu încredere la prietenii dumneavoastră de pe cărările munţilor – SALVAMONT Gorj!”.
În plus, potrivit aceleiași surse, salvamontiștii vor avea la dispoziție două mașini de intervenție, între care o ambulanță, dar și patru utilaje specifice de intervenție pe zăpadă.

Recomandări pentru turiști
Conducerea Salvamont Gorj le recomandă turiștilor să își pregătească o ținută adecvată și echipament specific pentru practicarea sporturilor de iarnă.
Pentru cei care fac excursii pe munte sau cei care practică sporturile de iarnă este recomandat să aibă instalată aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile, aplicaţie prin care pot intra imediat în legătură cu echipele Salvamont, acestea primind şi coordonatele GPS pentru identificarea locaţiei evenimentului. Orice alte informaţii se pot solicita la baza Salvamont Rânca, telefon 0253 235000.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here