Pe final de an, Proiecte implementate cu succes de către CJ Gorj

329

Consiliul Judeţean Gorj a organizat, ieri, o conferinţă de presă în cadrul căreia s-au prezentat proiectele finalizate în cursul acestei luni. La conferinţă au participat responsabili ai proiectelor realizate, dar şi preşedintele Ion Călinoiu. Trei dintre proiecte au fost încheiate, fiind realizate rezultatele asumate. Urmează inaugurarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi recepţia Drumului Judeţean 672.

Pe data de 25 decembrie se va finaliza implementarea proiectului „reabilitarea drumului judeţean DJ 675, km 0+000 – km 25+000, Târgu-Cărbuneşti – Ţicleni – Peşteana Jiu”, finanţat în cadrul POR 2007-2013, Axa prioritară 2 „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, domeniul major de intervenţie 2.1 – „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia / reabilitarea şoselelor de centură”.
Durata de implementare a proiectului a fost de 54 de luni de la semnarea contractului de finanţare. „Reabilitarea Drumului judeţean DJ 675 Târgu-Cărbuneşti – Ţicleni – Peşteana Jiu este un proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, având o valoare totală de 26,7 milioane de lei. În cadrul proiectului, ca şi indicatori am atins: 24,865 kilometri de drum reabilitat, 7 podeţe noi construite, 55 podeţe reabilitate şi 10 poduri cu deschidere de 5 metri reabilitate”, a menţionat Claudia Giurgiulescu, manager proiect.
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a precizat că „DJ 675 este drumul care face legătura între oraşul Târgu-Cărbuneşti pe drumul naţional Târgu-Jiu – Drăgăşani şi Ţicleni cu cea mai lungă stradă, cu lungime totală de 25 de kilometri, DN 66 Craiova – Petroşani”.

Încă două proiecte finalizate
În cadrul conferinţei de presă din data de 21 decembrie, reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj au vorbit despre alte două proiecte finalizate în această perioadă. „Alte două proiecte pe care vi le supunem atenţiei sunt cele 2 proiecte care au vizat implementarea de soluţii de e-guvernare la nivelul judeţului Gorj pentru zona Centru şi zona Est, unde 30 de localităţi din judeţ au fost dotate cu echipamente performante, precum: staţii grafice, servere locale, monitoare, imprimante, multifuncţionale, laptop-uri şi aparate foto. Ca şi indicatori atinşi în cadrul acestor proiecte au fost: realizarea şi implementarea a 7 sisteme informatice ce vizează registrul agricol, registrul de rol nominal unic, financiar-contabilitate, bugetar, resurse umane, concesiuni, evaluarea eficienţei proiectelor desfăşurate. Ca şi rezultat avem: 125 de certificate digitale, respectiv semnătura electronică per fiecare proiect, instruirea a 125 de persoane în vederea folosirii a produselor software per fiecare proiect şi instruirea a 30 de persoane în vederea asigurării mentenanţei per fiecare proiect. Valoarea însumată a celor două proiecte se ridică la 13 milioane de lei”, a explicat Claudia Giurgiulescu.

Încă două proiecte finalizate
Potrivit conducerii CJ Gorj, urmează inaugurarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi recepţia drumului judeţean 672. „Pe 23 avem recepţia la terminarea lucrărilor la Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă, pe Program Operaţional Regional 2007-2013; este finalizat şi toată lumea este mulţumită şi fericită pentru tot ceea ce s-a realizat acolo. De asemenea, va fi pus în funcţiune Drumul Judeţean 672, drumul care a fost în vizorul tuturor. Drumul este realizat, cu respectarea indicatorilor tehnico-economici proiectaţi. S-a eliminat orice risc de a pierde finanţarea nerambursabilă”, a conchis Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Preşedintele Consiliului Judeţean a concluzionat că 2015 a fost un an bun, fiind accesate toate fondurile ce se putea accesa de către administraţia judeţeană. Totodată, în acest an au fost realizate şi proiecte finanţate de la bugetul propriu al judeţului.
Minodora Sucea

3 COMENTARII

    • Ba ioane Consiliul Judetean nu are in atributii sa faca locuri de munca, aiuritule. Trebuie sa ne fabricam singuri, mototolule. Te-ai invatat ca in comunism, sa ti se dea mura in gura. Pune mintea la contributie si gandeste, daca poti. Daca nu, du-te sluga in vest sau in est, sau du-te sluga la patronii romani. Ai fost si sunt in derulare mii de proiecte in tara asta. Pierdem mii de miliarde de euro din cauza celor ca tine care asteapta sa le faca x sau y institutie a statului locuri de munca. Statul e facut sa ia dari nu sa faca locuri de munca. Noi singuri trebuie sa ne inventam locurile de munca, prostovane.

      • ba bendeag, pupator de buci psd-iste…. ion are dreptate! la asa zisele proiecte finalizate cate locuri de munca au fost produse pentru gorjeni si cu ce au crescut standardul de trai pentru gorjeni aceste proiecte? asta daca sunt si practic finalizate, nu numai teoretic!
        cum sunt fericiti gorjenii cu drumul ala prapadit, cu primarii compiuterizate, dar care functioneaza ca si abacul sau cu ambulatoriul Spitalului Judeţean trainica, insa cu un personal “invechit” si “plictisit”…. scoate-ti gura bai bendeag din oala de noapte a lui calinoiu ca incepi sa puti!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here