Pe ce avere stă marele sindicalist din Gorj: Condescu, latifundiarul ascuns după 100.000 de euro

185

PAG1 bunFoarte puţini mari lideri de sindicat au scăpat din scandalul creat de verificările Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI), care i-au luat la ochi, în aceste zile, pe reprezentanţii sindicali ca urmare a declaraţiilor de avere lipsă, a averilor nejustificate şi a incompatibilităţii pe funcţii. De verificare a scăpat însă ca prin urechile acului Marin Condescu, liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie(FNME), care are declarată o avere constând în proprietăţi imobiliare în valoare de doar 100.000 de euro, adică mai puţin de patru miliarde şi jumătate de lei vechi, el susţinând că are un salariu lunar de 6500 de lei.

 

 

 

Anumiţi politicieni au declarat însă că gorjeanul Condescu a scăpat de verificările ANI deoarece este apropiat partidului de guvernământ, adică de PDL-ului. Politicienii din Gorj şi anumiţi sindicalişti susţin însă că liderul FNME ar fi scăpat deoarece nu şi-a declarat averea reală, aceasta fiind fabuloasă.

Condescu a scăpat de ochii vigilenţi ai ANI ai cărei specialişti au trecut uşor cu vederea că sindicalistul gorjean a fost cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru felul în care a devenit proprietarul unei vile de lux în cartierul târgujian Primăverii. De asemenea, ciudat de nepăsători s-au arătat inspectorii ANI şi când au văzut că sindicalistul Condescu îşi declară o avere de 100.000 de euro, reprezentând proprietăţi imobiliare, şi că venitul său lunar nu depăşeşte 6.500 de lei.

“Nu îşi justifică nici casa furată din zona expropriată”

Constantin Creţan, liderul Federaţiei Naţionale a Muncii susţine că averea lui Condescu este foarte mare, greu de imaginat în cifre, dar bine ascunsă fiind împărţită în familie şi nu numai. “Condescu are o avere inestimabilă, fabuloasă. Ea a fost însă împărţită fiicelor lui, că are patru, amantei sale, şi altor persoane care îi conduc firmele sindicale. Condescu a scăpat de ANI deoarece este protejat de PDL. El şi camarila lui sunt protejaţi. I-am cunoscut în 1990, ştiu cum erau atunci şi ştiu cât de bogaţi sunt acum. Condescu nu îşi justifică prin cei 100.000 de euro nici măcar casa din Primăverii sau averea expropriaţilor de la Timişeni”, a declarat, revoltat, Creţan.

Cert este însă că luna trecută, Marin Condescu, după semnarea protocolului cu ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat că are un venit de 6500 de lei pe lună.

Verificarea ANI, lotizată

Varianta că Marin Condescu a scăpat de ANI deoarece este apropiat PDL este credibilă şi pentru un senator PSD.

Senatorul PSD Georgică Severin a declarat astfel, recent, într-o conferinţă de presă, că demersurile Agenţiei Naţionale de Integritate de verificare a averilor liderilor sindicali sunt făcute la comandă politică. Severin a spus că PSD nu contestă acţiunea de verificare a averilor liderilor de sindicate, dar aceasta ridică semne de întrebare întrucât ar fi “lotizată”. Senatorul PSD a afirmat că prioritatea ANI ar fi trebuit să fie verificarea averilor principalilor ordonatori de credite. “Această orientare a verificărilor doar către lideri de sindicate, şi doar către anumiţi lideri de sindicate, previzionată de Mafalda Traian Băsescu, ne arată clar că a fost o comandă politică. Ne întrebăm de ce alţi lideri de sindicat, gen Marin Condescu, nu apar pe lista verificării ANI. Probabil pentru că este unul dintre apropiaţii puterii”, a declarat Severin.

Averile liderilor sindicali au intrat în atenţia inspectorilor de integritate, în urma declaraţiilor publice făcute de fostul vameş Marius Ungureanu referitoare la faptul că liderul Alianţei ,,Sed Lex”, Vasile Marica, ar fi perceput mită pentru a promova şi menţine unii angajaţi în vămi.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here