Pe banii administraţiei – Cincizeci de sindicalişti din CEO îşi cresc potenţa la Sovata

732

Liderii viitorului SMEO din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO), aleşi pe sprânceană, participă începând de ieri, timp de trei zile, la o întâlnire sindicală, de nivel înalt, în staţiunea Sovata. Organizatorii întrunirii, care se desfăşoară sub numele Consiliul Federal al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate “Univers”, au ales staţiunea Sovata, cunoscută drept una în care cuplurile se tratează pentru creşterea fertilităţii, şi pentru a ridica, în cele trei zile, potenţa participanţilor şi, evident, cea a viitorului SMEO, punct trecut pe ordinea de zi a evenimentului. Interesent este că, deşi merg acolo pentru “relaxare” sindicală, CEO, atât de sărac în ultimul timp, reuşeşte să achite vacanţa sindicaliştilor de la “Univers”, sindicaliști cărora li se suportă cazare şi masă, mai puţin transport, spre staţiunea balneo din Mureș. Cheltuielile administraţiei se ridică, la un calcul rapid, la o jumătate de miliard de lei vechi, bani cu care sindicaliştii ar fi putut rezolva preobleme stringente ale angajaţilor CEO, membrii de-ai lor de sindicat.

În perioada 22-25 septembrie în staţiunea Sovata, mai precis la Hotel Danubius, la un hotel de patru stele, se desfăşoară lucrările ordinare ale Consiliului Federal al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate “Univers”. Într-o adresă, din 17 septembrie 2014, transmisă conducerii CEO, prin care managerul Laurenţiu Ciurel era anunţat de eveniment, indirect şi pentru că trebuie să suporte cheltuielile pentru grupul de la Gorj, nu se stipulează şi, că hotelul unde sunt cazaţi de ieri cei 50 de sindicalişti din Gorj are patru stele şi se numeşte Hotel Danubius Health SPA Resort şi că aici o cameră costă, în această perioadă, circa 360 de lei pe noapte, cu all inclusiv. Evident că aici, fiecare sindicalist, va fi cazat singur într-o astfel de cameră de lux, cu tratamentul de rigoare. Dacă ne este permisă o glumă, de aici lipsesc doar “fetiţele” arestatului Bejinaru pentru ca relaxarea sindicaliştilor să fie completă.
Documentul ajuns la CEO primeşte rapid aprobarea administraţiei care vizează “de acord” cu menţiunea că structura energetică nu va plăti transportul celor 50 spre staţiunea Sovata.

Picture 026SPA şi discuţii despre Contractul Colectiv de Muncă pe 2015
Astfel, într-o atmosferă de relaxare totală, specifică staţiunii, cunoscute pentru efectele benefice avute în creşterea potenţei masculine şi a fertilităţii în rândul femeilor, cei 50 de sindicalişti(femei şi bărbaţi) de la Gorj vor discuta cu conducerea “Univers” despre cum să ia prima de vacanţă a minerilor, pe care o vor înlocuită cu vaucere, gândindu-se, evident, la minerii care vor vacanţe în staţiuni, gen Sovata.
Tot aici, sindicaliştii, vor cântări cum şi ce să facă cu vaucere, despre care se ştie că nu vor acoperi integral preţul unui sejur al amărâtului de miner care, după un an de muncă, visează la o astfel de relaxare binemeritată. Dar cum sindicaliştii au testat deja piaţa de profil, plecarea la Sovata nefiind deloc întâmplătoare, au fost şi ei de acord cu politicienii care s-au exprimat public că un miner poate trăi şi cu o mie de lei pe lună.

Picture 833Împachetări cu nămol şi egalizarea salariilor în CEO
Şi astfel printre nişte împachetări cu nămol, incluse în preţul de cazare, sindicaliştii de la Gorj vor discuta şi despre egalizarea salariilor în CEO, lucru imposibil de realizat pentru anul viitor, despre organizarea şi funcţionarea organismului care se ocupă de igiena şi securitatea în muncă, despre dialogul social la nivel ministerial dar şi la nivelul societăţilor unde Federaţia are reprezentativitate sindicală, lucru care nu există. Se va mai discuta, printre şedinţele de fitness şi wellness puse la dispoziţie de hotel, şi despre problemele legate de respectarea condiţiilor de muncă şi securitatea în muncă, ştiindu-se faptul că lipsurile sunt majore în acest sens.

iovanMinerii fără săpun, sindicaliştii la masaj şi jacuzzi
Şi în timp ce minerii se plâng că nu au săpunuri, prosoape, substanţe de deratizare ale barăcilor şi ale atelierelor, liderii lor sindicali discută, su siguranţă, despre aceste lipsuri, în aceste zile, sigur la un masaj la SPA-ul cu care este dotat, Doamne Ajută!, Hotelul Danubius din Sovata. Să nu uităm că, pentru doritorii sindicali, hotelul de patru stele are şi jacuzzi, tot pentru a oferi relaxare discuţilor sindicale.
De asemenea, pentru că la Sovata este prezent şi Nicolae Bădiţa, se va discuta şi anexa 13 din CCM, privind lipsa unei ambulanţe TIP B, dotată corespunzător, la UMC Lupoaia. Reamintim că această carenţă există din februarie la UMC Lupoaia. De asemenea, ţinem să precizăm că după intervenţiile Gorjeanul, a fost adusă ambulanţa din service pentru UMC Lupoaia dar maşina nu deserveşte unitatea ci este parcată la ELCFU, fără dotări şi fără bateria necesară pornirii maşinii în cauză.

roscaCăldăruşe şi Roşca, reprezentanţii CEO la Sovata
Foarte interesant este că pe documentul transmis spre avizare la CEO, document pe care îl deţine Gorjeanul şi-l poate arăta doritorilor, act ce cuprinde şi numele celor 50 de participanţi la Sovata, se află cap de listă proaspătul ales preşedinte al SMER, Grigore Gabriel Căldăruşe.
Pe lista “Univers”, Căldăruşe nu apare însă ca reprezentând vreun sindicat, sau măcar cel în care a fost ales cu atâta aplomb luna aceasta, ci, stupoare, reprezintă CEO-ul, adică administraţia. La fel se întâmplă şi în cazul lui Nicolae Roşca, şi el reprezentant al CEO-ului la întâlnirea de la Sovata. Mai exact, deciziile administraţiei, la întâlnirea de formă cu sindicatele, sunt transmise tot de sindicaliştii care sunt în garda conducerii CEO. Documentul în cauză demonstrează indubitabil că nou alesul Căldăruşe este omul administraţiei ca şi Roşca, despre care se cunoaşte, de anul trecut, acest lucru.
Pe lângă cei doi, ca reprezentant al CEO, este şi Gabriela Mihaela Anghiuş, şi ea omul administraţiei de la UMC Tismana.

caldaruseTratament în grupuri de cinci şi de trei, la Sovata
În acest moment se află la “tratament” la Sovata, din partea UMC Roşia, Ovidiu Priporeanu, Mihaela Negomireanu, fostă candidată la şefia SMER, şi Nicolae Vârţan, în timp ce de la SE Rovinari sunt Popescu Jean, Emil Constantin Barbu şi Pavel Nicolae. Nanu Mic Aurel, vicepreşedinte sindical, reprezentant al SE Craiova se află de asemenea la SPA la Sovata, alături de Mariana Pănescu de la UMC Peşteana şi de colegii acesteia Ilie Blându şi Marcel Fulger. De la UMC Tismana, alături Anghiuşi, se mai află Ion Ciopănoiu, ca de la UMC Pinoasa să participe Ion Dumitru şi Manuel Şerbulescu.
De la UMC Jilţ Nord se relaxează trei zile pe banii administraţiei, la Sovata, Petre Mămăligă, Cristian Liviu Popescu, Doru Tănăsoiu iar de la Jilţ Sud s-a dus la relax sindical Ion A.Purdescu, Ion Lupşoiu, Florin Simion, Paul Busuioc, Ştefan Ianăş şi Constantin Rogin.
De la ELCFU Motru, unitate aflată la pământ, se află la Sovata cinci persoane: Iulian Claudiu Corăga, Dumitru Popescu, Ion Popescu, Constantin Doman Tihoi şi Marcel Dobrogeanu.

Iovan, creşte mare la Sovata!
Grupul de la SE Turceni care îşi creşte fertilitatea sindicală la Sovata este condus de fostul agiotant al lui Condescu, Eugen Iovan. Acesta îi are alături, la relaxare, şi pe Ion Ioja, Gheorghe Alexandru, Liviu Constantinescu şi pe Viorel Neagoe. De la UMC Roşiuţa, alături de Roşca, posibilul viitor director al UMC Roşiuţa, se află Ion Mînea, Roşu Dinu Constantin, Constantin Cerbu şi Neamţu Constantin.
De la UMC Lupoaia se află în tratament de creştere a potenţei, la Sovata, marele sindicalist Nicolae Bădiţa, cel care este supărat că trebuie să intre în marea familie sindicală SMEO, pentru care trebuie să-şi cedeze patrimoniul şi funcţia. De asemenea, acesta mai are o supărare, el mai are în coaste un sindicat rival, fapt pentru care Bădiţa ar mai avea nevoie de încă un sejur la Sovata, pe banii CEO, lucru imposibil din păcate. Bădiţa este însoţit la hotel de Maria Sperlea, Alexandru Vlăduţu, poreclit de colegi “Micuţul”, de Iulian Georgescu şi de Florin Dragotoiu.
De la SE Craiova, Nanu Mic mai este însoţit la Sovata de doi colegi, adică de Viorel Oprescu şi de Nicolae Drăcea.
De la SE Işalniţa se află la Sovata Licurici Barbu Dorinel şi Ioana Cornel.
UIC Motru a trimis la Sovata doi reprezentanţi, adică pe Tudor Constantin şi Mihai Vasilescu.
Din listă lipsesc însă reprezentanţi care au refuzat să participe, mai exact reprezentanţi ai sindicatelor afiliate la Univers.

danubius 2790 de lei de participant
În documentul transmis CEO organizatorii menţionează că pentru fiecare persoană se va achita 790 de lei, într-un cont, suma fiind plătită numai de cei care nu sunt angajaţi ai CEO. În acelaşi timp, sindicaliştii au fost informaţi că numai tariful de cazare este de 330 de lei/persoană/zi fără parcarea care se plăteşte separat. Mai exact pentru trei zile de cazare, participanţii ar fi trebuit să achite aproape 1000 de lei de persoană, doar cazarea. Per total, pentru grupul de la Gorj ar trebui să se plătească 50.000 de lei doar cazare, banii fiind achitaţi însă de generosul CEO. Excursia sindicală de acum vine după o alta organizată pe litoral, la Mangalia, în luna iulie, tot un grup de peste 50 de sindicalişti.
Să sperăm că efectele Sovata se vor vedea în creşterea activităţii sindicale a celor participanţi, care la viitoarele negocieri cu administraţia vor uita că s-au relaxat pe banii CEO şi se vor gândi doar la angajaţi.
Anamaria Stoica

3 COMENTARII

  1. tradatorilor vati dus iar la ciolan si noi minerii ne mincam zilele prin cariere fara drumuri si dotari rudimentare va ginditi numai la burtile voastre luavar dracu de chelbosi analfabeti va plimba ruset de nas cretinilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here