Pe 27 octombrie, Sindicaliştii gorjeni pun umărul la picarea Guvernului

165

Picture 356Mult-discutatul miting de protest al tuturor confederaţiilor sindicale din ţară se va desfăşura pe 27 octombrie, în Bucureşti. De la Gorj, vor lua drumul Capitalei câteva sute de membri ai sindicatelor şi vor milita pentru căderea Guvernului Boc.

Data de 27 octombrie a fost aleasă pentru desfăşurarea protestului, ca urmarea a deciziei Parlamentului de a dezbate şi vota Moţiunea de cenzură, în aceeaşi zi. Participanţii la această acţiune vor ajunge cu mijloacele de transport, sau pe jos, la punctul de întâlnire, care va fi Piaţa Victoriei, până la ora 10:00.

Sute de sindicalişti de la CNSLR – Frăţia Gorj, la miting

Valentin Popa, preşedintele CNSLR – Frăţia filiala Gorj, a spus că „marţi spre miercuri vor pleca la Bucureşti numai de la CNSLR – Frăţia câteva sute de sindicalişti, la care se adăugă cei de la restul confederaţiilor sindicale”. Odată ajunşi în Capitală, manifestanţii vor mărşălui, începând cu ora 11:00, pe traseul Piaţa Victoriei – Piaţa Romană – Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii şi se vor opri în jurul orei 14:00, în Piaţa Constituţiei, la Parlament. Acolo „o delegaţie a sindicaliştilor va intra în Parlament, iar noi de afară îi vom susţine pe cei care votează Moţiunea de Cenzură, prin mijloacele noastre specifice”, a precizat Popa.

Costurile deplasării în Capitală vor fi suportate de către membrii de sindicat, după cum susţine Valentin Popa, care a mărturisit, totodată că „acestea vor fi considerabile, dar dacă va fi nevoie mergem şi pe picioare pentru drepturile noastre. Ne-am bucura să avem nişte sponsori, dar nu i-am găsit încă.”

„Punem umărul să pice Guvernul Boc”

Sindicaliştii gorjeni sunt foarte optimişti în privinţa atingerii scopului marelui miting din 27 octombrie. „Punem umărul să pice Guvernul Boc, de asta mergem la Bucureşti”, a spus hotărât Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia filiala Gorj. În condiţiile în care, Moţiunea de Cenzură nu va trece pe 27 octombrie, sindicaliştii spun că vor continua să lupte pentru căderea Guvernului care a adus ţara în sapă de lemn.

La mitingul din Capitală, gorjenii nu vor merge cu mâna goală, ci „înarmaţi” cu pancarte, caricaturi, sloganuri şi lozinci. Aceasta este cea de-a treia plecare în Bucureşti, pe anul 2010 a sindicaliştilor gorjeni.

Revendicările sindicale

Membri CNSLR – Frăţia cer: „revenirea la salariile din decembrie 2009 (anularea măsurii de reducere a salariilor bugetarilor cu 25%)”, „majorarea salariului minim pe economie la 750 lei”, „stoparea disponibilizărilor de personal în sistemul bugetar şi în sistemul economic”, „păstrarea Codului Muncii şi a protecţiei salariaţilor la concedieri colective”, „blocarea iniţiativei de a desfiinţa Contractul Individual de Muncă pe perioadă nedeterminată, Contractul Colectiv de Muncă la nivel de ramură şi Contractul Colectiv de Muncă unic la nivel naţional”, „menţinerea actualei Legi a pensiilor, a vârstei de pensionare şi a modului de calcul a pensiei”, „modificarea Legii Inspecţiei Muncii”, „depolitizarea urgentă a instituţiilor de stat şi a companiilor de stat” şi „elaborarea unui pachet de măsuri anticriză care să ofere o perspectivă de dezvoltare economică a ţării şi, implicit, de creştere a veniturilor populaţiei.”

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here