PDL-ul şi-a pus la Ambulanţa Gorj un nomenclaturist

136

IMG_3411Începând de luni, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj are un nou director interimar. Acesta este Marian Niculescu, omul trimis de PDL Gorj în locul Anei Duma, care şi-a dat demisa săptămâna trecută. Deşi susţine că a avut nenumărate funcţii de manager la nivelul unor instituţii publice din Gorj, Niculescu este un mare necunoscut pentru lumea medicală din judeţ.

Niculescu recunoaşte că nu a avut în cariera sa vreo legătură profesională cu Ambulanţa Gorj, dar consideră că funcţiile de manager deţinute, i-ar folosi pentru a face treabă în locul în care a fost numit de partid. Chiar şi felul în care s-a făcut numirea lui Niculescu în noua funcţie parcă a ruşinat PDL Gorj, pentru că a pus aici o persoană fără prea mari pregătiri în domeniul medical. Numirea lui Marian Niculescu în funcţia de manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj s-a făcut încă de la primele ore ale dimineţii. „A fost numit domnul Niculescu în funcţia de director la Ambulanţă conform Legii 95/2006. Este director interimar şi a fost numit în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Nu a fost o conferinţă de presă pentru numirea dumnealui, doar că unii dintre jurnalişti au aflat şi au fost prezenţi aici”, a explicat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Niculescu are experienţă de manager

Conform directorului DSP Gorj, noul şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă are experienţă în funcţia de manager. Acest fapt ne-a fost confirmat de însuşi Niculescu. „Eu am fost manager la stat şi în mediul privat. Ca manager, fie la stat, fie la privat sunt cam acelaşi chestiuni: manageriezi resursa umană, financiară şi materială a unităţii. Dacă le faci pe astea bine, e OK. Presupun că dacă le faci cu simţ nu încalci niciodată nici regulile, nici legea. Eu am fost director la Direcţia Muncii din octombrie 2009 până în martie 2010, când s-a unit cu Prestaţiile Sociale şi a dispărut Direcţia Muncii. Am multă experienţă în management şi contează foarte mult. Am discutat doar cu şefii de compartimente şi am fost bine primit, nu am avut nici un fel de obiecţiuni din partea dumnealor; într-un fel parcă s-au şi bucurat”. Deocamdată, la doar câteva ore de la instalare, Niculescu nu a făcut cunoştinţă cu toţi salariaţii, ci doar cu şefii de compartimente şi spune că a fost bine primit. De altfel, el şi-a planificat deja şi câteva proiecte pe care urmează să le implementeze pentru îmbunătăţirea condiţiilor la locul de muncă al angajaţilor, dar şi al serviciilor oferite de SJA Gorj.

Minodora Sucea, Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here