PDL-ul în febra alegerilor, după decizia Curţii Constituţionale

315

rusetDecizia Curţii Constituţionale de declarare a legii comasării alegerilor neconstituţională i-a luat prin surprindere, în primul rând pe democrat-liberali. Aceştia nu se aşteptau ca exact Curtea Constituţională, unde judecătorii au fost numiţi de PD-L să decidă împotriva hotărârii lui Boc. La Gorj, toţi reprezentanţii partidelor au declarat că sunt pregătiţi să participe la alegerile locale din iunie.

Curtea Constituţională a spus “Nu” comasării alegerilor locale cu parlamentarele, după ce a amânat verdictul cu o săptămână. Guvernul argumenta legea prin reducerea costurilor, lucru cu care magistraţii Curţii nu au fost de acord. Asta ar fi însemnat prelungirea, în afara mandatului, a funcţiilor de consilieri şi primari, aspect total neconstituţional. În aceste condiţii, alegerile locale vor avea loc în prima duminică a lunii iunie, respectiv pe 3, iar parlamentarele vor fi făcute la timp. Declarativ, toate forţele politice susţin că sunt pregătite pentru alegerile din iunie, deşi listele cu candidaţi nu au fost finalizate.

PD-L: “Forjăm motoarele!”

Chiar dacă susţine că organizaţia este pregătită de alegeri în iunie, preşedintele PD-L Gorj, Ion Ruşeţ, recunoaşte că nu mai este timp de răgaz: “Nu mai este de comentat decizia Curţii Constituţionale, noi am luat în calcul şi această variantă şi suntem pregătiţi. Este adevărat că nu mai este timp de repaus, trebuie să lucrăm continuu. De săptămâna viitoare vom solicita efectuarea de sondaje în special în localităţile mari, în comune vom merge pe consultări. Eu cred că undeva în februarie vor începe sondajele, iar la începutul lunii martie trebuie să avem lista cu candidaţi deja finalizată. În acest moment am pus capac pe parlamentare, trebuie să ne concentrăm pe locale”, a declarat Ion Ruşeţ.

PSD: “De luni, la treabă!”

Şi la PSD, lucrurile trebuie să prindă viteză. Liderul organizaţiei, Florin Cârciumaru a declarat că trebuie să se întâlnească cu partenerii politici cât mai curând: “Eu cred că de luni trebuie să ne apucăm de treabă. Mă bucur că judecătorii Curţii Constituţionale au dat o astfel de decizie. Teoretic, nu-s probleme, mă voi întâlni şi cu Dian Popescu şi trebuie să reluăm discuţiile şi cu PC-ul. Cât de curând vom avea şi listele cu candidaţi întocmite”, a declarat Florin Cârciumaru.

PNL: “Avem listele, nu le-am făcut publice din cauza presiunilor PD-L!”

La Partidul Naţional Liberal în Gorj a fost sărbătoare mare după ce s-a aflat că alegerile locale vor avea loc separat de parlamentare: “Este trist că s-a amânat sentinţa sub presiunea străzii, este îmbucurător că instituţiile statului încearcă să iasă de sub influenţa politică. Noi suntem pregătiţi pentru aceste alegeri şi nu ne încurcă în niciun fel faptul că localele vor avea loc mai devreme. Nu schimbă cu absolut nimic, doar că dacă această lege nu era declarată neconstituţională nu se mai respecta democraţia. Noi, de acum o lună avem candidaţii stabiliţi, doar că nu le-am făcut numele publice pentru a-i feri de presiunile democrat-liberalilor. Săptămâna viitoare ne întâlnim cu partenerii din PSD şi PC să punem totul în ordine. Eu cred că PC Gorj va merge cu noi, am avut o discuţie şi cu preşedintele Daniel Constantin care a fost de acord cu această formulă”, a precizat Dian Popescu, liderul PNL Gorj.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here