PDL-ul caută adeziunea lui Manţog, pentru radierea din organizaţie

161

Deschidere●“Potrivit modificărilor la statut, Manţog poate fi radiat din organizaţie. Nu îi găsim însă adeziunea, în baza de date pe care o avem Ionel Manţog nu figurează deloc, nici măcar drept membru al PDL Târgu-Jiu. Poate are adeziunea la Motru ori în altă parte. Potrivit ceea ce avem acum, adeziunea sa şi a lui Marcel Hoară nu există la noi” – Nicolae Daviţoiu, preşedinte PDL Târgu-Jiu

Convenţia Naţională a PDL, finalizată recent la Bucureşti, a produs nu numai schimbarea, prin vot, a echipei de conducere a Partidului Democrat Liberal, ci şi unele schimbări la statutul formaţiunii politice. O modificare importantă priveşte condiţiile prin care un pedelist îşi pierde calitatea de membru al partidului. Este vorba despre retragere şi radierea din PDL şi condiţiile în care se poate face asta. La capitolul radiere intră şi Ionel Manţog, asta ca urmare a condamnării sale recente. Pentru aplicarea radierii este necesar însă ca Biroul Politic Local(BPL) din care face parte Manţog să vină cu această propunere la Biroul Permanent Judeţean(BPJ) al PDL Gorj. Lipsa adeziunii sale îl salvează însă, momentan, pe Ionel Manţog, de radierea din PDL, lucru confirmat şi de şeful PDL Târgu-Jiu, Nicolae Daviţoiu. Deşi nu este un exemplu de corectitudine, Ionel Manţog îşi permite să comenteze la adresa felului t 1în care este condus PDL-ul la Gorj, tânjind, cu siguranţă, după un strop de atenţie din partea celor care nu demult îl ridicau în slăvi drept “conducător iubit”. Abandonat la nivel de partid, şi, profesional detronat din poziţia de director economic, funcţie pe care şi-a creat-o singur la Complexul Energetic Turceni, Manţog se agaţă cu disperare de organizaţia portocalie, încercând să facă ceea ce îi place cel mai mult, adică polemică. Ilar este că face asta, în situaţia în care întruneşte condiţiile privind radierea sa din PDL, potrivit noilor modificări la statutul partidului, aprobate, la jumătatea acestei luni, la Convenţia Naţională a partidului.

Condamnat şi atât

t 2Articolul 20, al.2, litera f al statutului modificat al PDL spune că radierea unui membru se poate face în caz de “condamnare penală, pentru infracţiune săvârşită cu intenţie, în România sau în orice ţară democratică”. În conţinutul articolului nu se stabileşte şi caracterul definitiv şi irevocabil al condamnării, fapt cunoscut de liderii PDL Gorj care susţin că lui Manţog i s-ar putea aplica acest paragraf din statut. “Radierea se face de drept de către BPJ la propunerea BPL al organizaţiei pe teritoriul căreia era membru cel în cauză”, se completează în acelaşi document. Astfel, concret, dacă s-ar dori radierea lui Manţog din PDL ar fi necesar ca Biroul Permanent Local din care face parte acesta (normal ar fi trebuit ca Manţog să facă parte din Biroul Permanent Municipal, deoarece are domiciliul în Târgu-Jiu) să facă o propunere în acest sens la Biroul Permanent Judeţean ridicând exact problema art.20, al. 2, litera f. Asta deoarece Manţog are o condamnare, chiar dacă încă nedefinitivă şi irevocabilă.

O adeziune pierdută, chiar două…

t 3Nicolae Daviţoiu, şeful organizaţiei municipale a PDL Târgu-Jiu, susţine că a participat direct la votarea modificărilor al statut la Convenţia Naţională, dar menţionează un lucru ieşit din comun. Adică faptul că adeziunea lui Ionel Manţog în PDL, fost preşedinte al partidului, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, nu există la sediul organizaţiei din Târgu-Jiu. Daviţoiu ia în calcul însă faptul că adeziunea lui Manţog să fi dispărut odată cu fostul preşedinte, acesta nefiind văzut pe la partid de luni bune. Nicu Daviţoiu spune însă că Manţog ar putea să aibă vreo adeziune la PDL Motru sau chiar să nu aibă vreo astfel de adeziune la partid. Acesta pomeneşte şi de incidentul Hoară petrecut nu mai departe de alegerile din martie din PDL Gorj, când adeziunea candidatului în cauză nu a fost de găsit. “Nu ştiţi ce s-a întâmplat atunci cu adeziunea lui Hoară? Nici acum nu am găsit-o. Poate nu există, cum poate să nu existe nici cea a lui Manţog”, a declarat Daviţoiu care susţine că dacă s-ar face o astfel de propunere privind radierea lui Manţog, BPJ-ul ar fi obligat să o ia în calcul. Statutul modificat mai stabileşte însă un lucru important adică faptul că pierderea calităţii de membru în cauzele enumerate la articolul 20 “nu poate fi contestată la niciunul dintre organismele partidului”.

Boc îi dă aripi

Dar până una alta, Manţog este lăsat să “zburde” prin PDL Gorj ascunzându-se după paravanul de autosuspendat din partid. Acum că Boc a ieşit din nou la şefia PDL Gorj, Manţog speră într-o revenire la partid, mizând pe faptul că premierul ar urma să îl pedepsească pe Ion Ruşeţ, şeful organizaţiei, pentru susţinerea sa pentru Vasile Blaga.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here