PDL şi PNL, în prima şedinţă comună

224

Birourile de conducere ale Partidului Democrat Liberal şi Partidului Naţional Liberal, organizaţiile judeţene Gorj, au avut, vineri, prima întâlnire comună, necesară pentru pregătirea în vederea fuziunii. Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a precizat că până în momentul în care procesul fuziunii va fi finalizat în instanţă, se va merge pe o alianţă între cele două partide, cu co-preşedinţi, atât la nivel judeţean, cât şi în organizaţiile din teritoriu. Dan Vîlceanu, şeful PDL Gorj, a informat, în şedinţă, liderii celor două formaţiuni cu privire la calendarul de acţiuni premergătoare realizării fuziunii, calendar stabilit la nivel central.

“Dian Popescu şi-a manifestat convingerea că la nivelul judeţului Gorj nu vor exista divergenţe între preşedinţii de organizaţii locale, iar acţiunile vor fi duse la îndeplinire prin negociere şi determinare, astfel încât până în data de 26 iulie, când va avea loc Congresul PNL, respectiv Convenţia Naţională a PDL, se va definitiva şi compatibiliza modul de lucru şi în organizaţiile din teritoriu”, se arată într-un comunicat de presă al PDL Gorj.
WP_20140710_004Dan Vâlceanu a precizat însă că până în data de 15 iulie vor fi finalizate documentele necesare fuziunii, respectiv programul politic, protocolul şi statutul fuziunii şi tot pe 15 iulie va avea loc sondajul pentru desemnarea candidatului unic. La 1 august, va fi anunţat numele candidatului, iar pe 26 iulie va avea loc Convenţia pentru validarea fuziunii, Convenţie la care PDL Gorj va avea 11 delegaţi. Pe 15 august va avea loc congresul comun al celor două partide, pentru validarea fuziunii. “De asemenea, preşedintele PDL Gorj, Dan Vîlceanu a propus primii paşi în vederea armonizării echipelor de lucru la nivel judeţean, astfel că şefii de colegii de la nivelul PDL Gorj vor lucra în echipă cu cei de la PNL, la fel secretarii generali, preşedinţii organizaţiilor municipale Tg-Jiu şi Motru, ai organizaţiilor interne de femei, tineret, de pensionari şi purtătorii de cuvânt”, se mai arată în comunicat.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here