PDL Motru face al doilea sondaj pentru stabilirea candidatului pentru primăria municipiului

385

Florentin-Gheorghescu-2Conducerea PDL Motru a dat ieri după-amiază explicaţii în faţa Biroului Permanent Judeţean(BPJ) al PDL Gorj în cadrul unei analize interne decise de preşedintele Ion Ruşeţ. O delegaţie compusă din peste 20 de membri, de fapt Biroul Permanent Local al PDL Motru, s-a prezentat la analiza de la Târgu-Jiu primind critici dar şi laude din partea colegilor de la judeţ. S-a analizat sondajul intern al PDL Motru şi s-a dispus un altul care va fi finalizat la jumătatea lunii viitoare.

În acest prim sondaj preferatul este Florentin Gheorghescu, directorul Carierei Roşiuţa, care este favorit pentru a intra în competiţia electorală pentru Primăria Motru. Numirea sa nu este însă bătută în cuie.

Ieri la ora 14.00 s-a întrunit la sediul PDL Gorj BPJ-ul PDL, pe ordinea de zi aflându-se şi analiza extrem de serioasă a organizaţiei democrat-liberale de la Motru, condusă de Constantin Severus Militaru. S-a discutat sondajul intern realizat de PDL Motru dar şi realizarea unui al doilea sondaj hotărâtor. “Am avut astăzi(n.r. ieri) o analiză separată cu Biroul Permanent Local al PDL Motru. Am dat, în cadrul acesteia, un termen de finalizare a listelor pentru Consiliul Local. În ceea ce priveşte primarul, sau mai bine spus candidatul la Primăria Motru, vom aştepta un al doilea sondaj. Ei(n.r. pedeliştii din Motru) au făcut deja un sondaj intern. Pe acesta îl luăm însă ca sondaj de referinţă, dar vom realiza un al doilea sondaj pentru a nominaliza candidatul la primărie”, a explicat, imediat după şedinţă, preşedintele Ion Ruşeţ.

Contracandidatul lui Hanu, cunoscut luna viitoare

Ruşeţ a menţionat şi care este data până la care BPJ-ul PDL Gorj va cunoaşte contracandidatul primarului în exerciţiu Dorin Hanu. “După 15 februarie va fi făcută nominalizarea candidatului la primar. Până în 15 februarie ei(n.r. pedeliştii din Motru) trebuie să îşi clarifice structura pe listă, ordinea de pe listă, deoarece aceste lucruri rămân la latitudinea şi în responsabilitatea Biroului Municipal Motru”, a completat liderul PDL Gorj.

Ruşeţ vrea să schimbe liderul consilierilor locali

Preşedintele a menţionat în-să că are şi unele nemulţumiri în legătură cu activitatea pedeliştilor din Motru, vizaţi fiind în special consilierii locali. “Am discutat şi anumite aspecte legate de faptul că la Motru nu există un punct de vedere comun al consilierilor locali. Am stabilit o nouă întâlnire acolo şi chiar eventual să schimbăm liderul consilierilor locali. Vrem să se facă o analiză corectă vizavi de politica pe care o fac consilierii la Motru. Pe mine, de exemplu m-a enervat faptul că doi consilieri au votat majorarea gigacaloriei la Motru, patru s-au opus, asta în situaţia în care Motru este totuşi un oraş minier. PDL-ul trebuia să aibă acolo o altă atitudine”, a completat Ruşeţ.

Directorul Gheorghescu, favorit

Liderul partidului nu s-a ferit însă să anunţe cine este, deocamdată, favorit să intre în lupta electorală pentru Primăria Motru, cu menţiunea că “verdele” în privinţa persoanei în cauză îl va da BPJ-ul PDL Gorj. ,,În sondajul preliminar pe care îl avem noi, Florentin Gheorghescu este cel mai bine plasat din rândul membrilor noştri de la Motru. Urmează să fie citite însă toate datele. Domnul Militaru a comunicat celor din BPJ că săptămâna viitoare va prezenta un raport complet al sondajului”, a declarat şeful PDL Gorj. Ruşeţ explică faptul că BPL-ul PDL Motru nu poate decide decât în cazul consilierilor locali, în niciun caz al preşedintelui. “Este doar un element de referinţă deoarece dacă în ceea ce priveşte consilierii locali BPL-ul are şi responsabilitatea şi posibilitatea să numească candidaţii la Consiliul Municipal, acest organism nu poate spune şi cine este, în final, candidatul la primărie. Astfel, în ceea ce priveşte primarul propunerea va trebui să fie responsabilitatea lor, dar, ultimul cuvânt în are BPJ-ul PDL Gorj”, a completat Ruşeţ. Acesta a menţionat, de asemenea, că pentru Motru, oficial, se vor cunoaşte candidaţii la municipii abia la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie.

Iovan, Ruşeţ şi Schintee, sondaţi

În noul sondaj vor fi sondaţi, alături de Gheorghescu, şi directorul Carierei Lupoaia, Sorin Iovan şi directorul Liceului din Motru, Nicolae Ruşeţ. “Ruşeţ este director, el nu şi-a exprimat dorinţa de a candida, a fost însă inclus în sondaj”, a explicat însă şeful PDL Gorj. “În primul sondaj am introdus numai membri PDL din Motru, în al doilea pe lângă persoanele pe care le cunoaşteţi ar putea fi şi domnul Ilie Schintee, fostul director al UATAA Motru”, a declarat şi preşedintele PDL Motru, Constantin Severus Militaru. Una dintre persoanele sondate ar putea fi şi Elena Vintilescu, participantă şi ea la şedinţă, totodată consilier municipal. Finalul analizei PDL Motru s-a făcut în uralele protestatarilor care plecaseră de la acţiunea din centrul oraşului şi s-au oprit pentru scurt timp la sediul PDL Gorj.

PDL Târgu-Jiu, în analiză

După ce pedeliştii din Motru au plecat a intrat în colimatorul BPJ-ului PDL Gorj, şi organizaţia din Târgu-Jiu. Aceasta a intrat în analiză, potrivit lui Ruşeţ, ieri la ora 18.30.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here