PDL Gorj se reorganizează de la bază la vârf

259

La scurt timp după bilanţul alegerilor parlamentare Partidul Democrat Liberal(PDL) Gorj intră într-o procedură de reorganizare. Acest demers precede de fapt analiza pe care preşedintele PDL, Vasile Blaga, o va face până pe data de 15 februarie la toate organizaţiile judeţene. Rezultatele vor fi expuse pe 23 februarie la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL. Până atunci însă, PDL Gorj va stabili unde şi cum va face modificări în structură, Ion Ruşeţ, preşedintele organizaţiei anunţând ieri că este într-o perioadă de reflecţie, în privinţa paşilor pe care îi va urma, personal, de acum înainte, acesta luând încă în calcul o demisie din funcţia de lider al organizaţiei.

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea unei noi conduceri a partidului va avea loc în luna mai 2013, iar Consiliul Naţional de Coordonare al PDL pe 23 februarie. Până la acea dată, preşedintele partidului rămâne Vasile Blaga, lucru stabilit la Colegiul Director care a avut loc la finalul săptămânii trecute. La această şedinţă a participat şi Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj, care a rămas astfel să conducă organizaţia din judeţul nostru chiar dacă ia încă în calcul demisia din funcţia de lider al organizaţiei. “Se impune o reorganizare a filialei judeţene de la bază la vârf. Preşedintele nu face excepţie”, a declarat, duminică, Ion Ruşeţ, care susţine că reflectează în legătură cu ce va face pe viitor.

Discuţii cu candidaţii
Preşedintele susţine că va discuta personal atât cu candidaţii PDL la parlamentare, Ion Cupă, Dan Vâlceanu şi Constantin Severus Militaru pentru a vedea paşii pe care organizaţia trebuie să îi parcurgă de anul viitor. Ruşeţ ştie că în partid sunt şi nemulţumiţi, că s-au făcut şi greşeli şi că este nevoie de o schimbare. Modificările în structură s-ar putea să aibă loc însă până pe data de 15 februarie, dată limită până la care Vasile Blaga va veni să viziteze organizaţia de la Gorj.

Dan Vâlceanu, preşedinte?!
Printre cei care ar putea prelua cârma partidului se numără şi Dan Vâlceanu, candidat pe Colegiul 2 de Deputaţi, dar şi Ion Cupă, actual parlamentar. Totul dacă Vâlceanu nu va renunţa la intenţia de a demisiona din PDL, lucru pe care acesta l-a luat, săptămâna trecută, în calcul, dezamăgit de rezultatul obţinut la parlamentare. În cazul în care cei doi nu vor accepta o funcţie de conducere, Ion Ruşeţ s-ar putea să rămână să conducă PDL Gorj, şi în dorinţa de a nu provoca un rău filialei judeţene.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here