PDL Gorj, pe mâinile lui Cupă

283

Soarta pare să-i fi surâs deputatului Ion Cupă nu doar la sfârşitul anului trecut, când a obţinut un mandat de parlamentar de Gorj, ci şi acum, la începutul lui 2013, ieri acesta fiind numit ca preşedinte interimar în fruntea filialei judeţene a PDL.

Neimplicat până acum în bătălia politică, ci cunoscut mai degrabă ca un bun finanţist, acesta are acum misiunea de a se implica şi în reorganizarea filialei Gorj a fostului partid de guvernământ, asta după ce fostul senator Ion Ruşeţ s-a retras la începutul săptămânii cu arme şi bagaje la sindicatele din minerit şi energie, de unde şi fusese propulsat acum patru ani într-un fotoliu de parlamentar.
Ion Cupă a mers ieri la Bucureşti alături de colegii săi de partid care toamna trecută au candidat şi ei la un post de parlamentar, în capitală discuţiile fiind conduse de Vasile Blaga. Liderul PDL a venit la întâlnire cu alţi membri marcanţi ai partidului, gen Gheorghe Flutur sau Mihai Stănişoară, cel din urmă fiind un cunoscut al lui Cupă din perioada în care deputatul de Gorj conducea organizaţia de tineret a PDL Mehedinţi, dar şi Direcţia Finanţelor Publice din judeţul vecin. Blaga a vrut să afle mai multe opinii despre cine ar putea să preia frâiele organizaţiei de la Gorj şi toate privirile l-au indicat pe singurul deputat al filialei, Ion Cupă având acum misiunea de a conduce un Comitet de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor, aşa cum PDL Gorj a mai avut cu câţiva ani în urmă. El va fi validat oficial în funcţie lunea viitoare de Biroul Permanent Naţional, după care va putea convoca prima întâlnire a CODA, un organism care va include primari şi candidaţi de la parlamentare, după eşecul de la sfârşitul lui 2012 prin filială nemairămânând prea mulţi „entuziaşti” dispuşi să creadă în relansarea acesteia mai ales că în următorii patru ani Gorjul are un deputat care este şi prim-ministru, iar PSD are o mare priză la electoratul de stânga, majoritar în judeţ.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here