PDL Gorj intră în Hoară

108

deschidereLiderii PDL Gorj vor discuta săptămâna aceasta într-o şedinţă “fulger” a Biroului Permanent Judeţean despre menţinerea politică a lui Marcel Hoară, administratorul special al Uzinei Mecanice(UM) Sadu, într-o funcţie care nu îi demonstrează decât incompetenţa şi face, în acelaşi timp, de râs organizaţia.

Reprezentanţii din conducerea PDL Gorj susţin astfel că au oameni capabili care să poată să îl înlocuiască atât pe Hoară cât şi Consiliul de Administraţie al fabricii, format încă din pedelişti care şi-au arătat doar supunerea faţă de Ionel Manţog şi care nu şi-au adus aportul în buna funcţionare a acesteia. Preşedintele PDL Târgu-Jiu, Nicolae Daviţoiu, declară astfel că acum după cel de-al treilea accident grav de la UM Sadu, problema conducerii acestei uzine se va discuta şi în rândul organizaţiei, şefii filialei promiţând schimbări la uzină.

Un management dezastruos, de asta a dat dovadă Marcel Hoară, pedelistul care îndeplineşte aici, de prea multă vreme, funcţia de administrator special, dar care de fiecare dată când se întâmplă ceva grav în fabrică este departe de unitatea de la Bumbeşti-Jiu. S-a întâmplat astfel, la fel ca şi în ultimele două dăţi, că ieri în urma accidentului de la UM Sadu să nu fie aici nici Hoară, plătit de altfel pentru munca prestată pe hârtie, şi nici Lorin Boian, directorul uzinei, aflat la o şedinţă la Bucureşti. O femeie a fost rănită, iar cei care se ocupă de soarta uzinei s-au mulţumit să dea, de la distanţă, asigurări că aceasta este în afara oricărui pericol.

Efectul Hoară: trei accidente într-un an

Dacă la nivel de Ministerul Economiei, Ion Ariton, nu arată că ar dori să ia vreo măsură la UM Sadu, după ce aici s-au petrecut trei accidente de muncă într-un an, reprezentanţii PDL Gorj i-au taurul de coarne şi anunţă că vor analiza problema managementului de la fabrica de armament într-o şedinţă, la partid. “Vom discuta în şedinţă, săptămâna aceasta ce se întâmplă la UM Sadu. Este grav că sunt atâtea accidente de muncă într-un timp scurt şi nimeni nu este tras la răspundere. Vom analiza, în special, problema managementului de aici şi aportul lui Marcel Hoară. Vom face schimbări, asta pot spune sigur şi vom fi transparenţi în decizii”, a declarat Nicolae Daviţoiu, preşedintele PDL Târgu-Jiu.

Unde sunt investiţiile?!

De peste doi ani de zile, mai precis din februarie 2009, administrator special al UM Sadu este democrat-liberalul Marcel Hoară, pus în funcţie cu sprijinul lui Ionel Manţog. UM Sadu nu s-a redresat însă mai deloc în aceşti ani, rămânând în topul datornicilor la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, lucru despre care Hoară declara că nu îl priveşte direct, pe lista neagră a FMI, şi cu o schimbare a fluxului tehnologic de doar 20%. În ce priveşte “zbaterea” lui Hoară pentru a rezolva problema aceasta este ca şi inexistentă, UM Sadu aşteptând încă prima tranşă de la Ministerul Economiei în proiectul de reabilitare a fabricii, adică 2,5 milioane de lei, bani care nu s-au aprobat până acum, deşi se aşteaptă de mult o rectificare bugetară.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here