PD-L Gorj se fărâmiţează! – Pedelistul Ruşeţ, în negocieri cu PSD

344

ruset suparatUn alt parlamentar al Partidului Democrat-Liberal, Ion Ruşeţ, senator de Gorj, se gândeşte să părăsească tabăra „portocaliilor”. Decizia de plecare din partid a fost comunicată de senator chiar ministrului Adriean Videanu, vineri la Târgu-Jiu. Ruşeţ i-a reproşat lui Videanu, prim-vicepreşedinte al PD-L, că n-a fost consultat în nicio decizie a partidului şi că nu cerşeşte nimic, dar are dreptul să aleagă dacă mai rămâne sau nu în formaţiunea politică.

După ce ministrul Economiei, Adriean Videanu, şi-a efectuat vizita la Complexurile Energetice şi la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, le-a cerut membrilor de partid să se întâlnească într-o şedinţă pentru a discuta despre activitatea politică. În cadrul acesteia, singurul senator pe care PD-L îl are în Gorj i-a comunicat prim-vicepreşedintelui Adriean Vieanu că va părăsi partidul, întrucât în nicio decizie nu a fost consultat. “Am avut, într-adevăr o discuţie în cadrul întâlnirii, atenţie întâlnire, nu şedinţă a nu ştiu cărui comitet director, deci o întâlnire a membrilor, în care mi-am exprimat nemulţumirea, pentru că aşa este, nu am fost niciodată consultat în acest partid. Eu nu vreau să fiu marioneta cuiva. Nu înţeleg de ce mai este nevoie de mine”, a declarat senatorul Ion Ruşeţ. În acelaşi timp, senatorul a menţionat că nu doreşte să comenteze intenţia sa de a părăsi partidul: “Deocamdată, nu vreau să comentez acest lucru”, a spus Ruşeţ.

La PSD uşa e deschisă

Mai multe voci din cadrul partidului au precizat că în cadrul şedinţei, senatorul i-a explicat clar lui Videanu: “Dacă nu este nevoie de mine aici, pentru că aşa aţi considerat, poate alte partide consideră că au nevoie de experienţa mea”, i-a replicat senatorul ministrului. Replica lui Videanu a fost, de asemenea, foarte dură la adresa actualei conduceri a partidului de la Gorj.

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu a confirmat faptul că a purtat mai multe discuţii cu senatorul, în care i-a explicat că în PSD există loc pentru el. Loc pentru Ruşeţ a existat şi la nunta lui Claudiu Preoteasa, unde Victor Ponta a fost naş. Senatorul Ruşeţ a continuat, probabil, discuţia despre plecarea sa de la PD-L la nuntă, unde a petrecut alături de primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Cât despre decizia din PD-L cu privire la cine va preşedinte, senatorul a declarat: “Deocamdată nu s-a stabilit nimic. Nu avea de ce să vină doamna Sulfina Barbu pentru că, repet, vineri n-a fost o şedinţă statutară, ci pur şi simplu, o întâlnire. Probabil săptămâna viitoare se va decide în BPN cine va conduce organizaţia de la Gorj”, a explicat senatorul.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here