PC Gorj are stabilit candidatul pe Colegiul 1! – Borcan, coordonat de doctorul Stamatoiu

244

Partidul Conservator(PC) Gorj va avea sigur un candidat pe un colegiu de deputaţi din judeţul Gorj, vizat fiind tocmai colegiul pe care a candidat în 2008 Ilie Petrescu, actualul prim-vicepreşedinte al PPDD Gorj. Astfel, pe Colegiul I de Deputaţi, ar putea să se bată electoral cu Dan Ilie Morega, tocmai un medic gorjean, stabilit în capitală. Adrian Stamatoiu ar avea deja girul preşedintelui PC, Daniel Constantin, în privinţa candidaturii sale la parlamentare în Gorj, vorbesc membrii organizaţiei din judeţul nostru, şeful PC dându-i doctorului, joi, pe mână, la vizita de la Târgu-Jiu, şi coordonarea organizaţiei conservatore din judeţul Gorj. Numele coordonatorului s-a ţinut secret chiar şi faţă de restul conducerii partidului, membrii fiind nemulţumiţi de lipsa de comunicare de care a dat dovadă Borcan şi viitorul său naş Dănuţ Chirilă. În afară de cei doi, restul conducerii nu a fost consultată în legătură cu noul coordonator.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, totodată preşedinte al PC Gorj, a fost prezent joi la Târgu-Jiu într-o primă vizită de lucru, din postura de membru al Guvernului. Daniel Constantin a avut, iniţial, o întâlnire la Polovragi cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, aici având loc şi a XX-a Conferinţă Naţională de Ştiinţa Solului. Ajuns la Târgu-Jiu, Constantin a participat şi la o şedinţă cu şefii de servicii deconcentrate din judeţ, dar a evitat o întâlnire cu membrii din conducerea PC Gorj care îl aşteptau la discuţii la sediul filialei din Târgu-Jiu. Constantin a participat însă la o conferinţă de presă, la care au fost prezenţi şi o parte dintre cei care l-au aşteptat pe şeful PC la partid, el răspunzând întrebărilor ziariştilor atât pe domeniul agricol cât şi politic.

Constantin speră la un colegiu pentru Gorj
În ciuda pretenţiilor normale la un colegiu, ridicate de Marius Borcan, la nivel de ACD Gorj, conservatorii s-au trezit flituiţi de şeful PNL Gorj, Dian Popescu, care le-a transmis, public, să îşi pună pofta-n cui. La venirea lui Daniel Constantin, Dian Popescu a fost prezent în Palatul Administrativ dar a stat pe timpul şedinţei în biroul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Mădălina Ciolocoi. Nu a mai dat piept cu Daniel Constantin să îi spună în faţă că el nu va da PC-ului, pe ACD Gorj, nici un colegiu conservatorilor. Fără să ţină însă cont de părerea împărtăşită nu de mult public de Dian Popescu, Daniel Constantin şi-a prezentat joi pretenţia la un colegiu din judeţul Gorj. Nu a făcut-o într-un mod deranjant sau cu tupeu, în conferinţa de presă, exprimându-şi dorinţa ca organizaţia din Gorj să aibă un candidat la parlamentare. “Eu sper ca PC să aibă un colegiu la nivelul judeţului Gorj. Nu m-am orientat care colegiu, asta e o discuţie pe care trebuie să o aibă preşedinţii de la nivelul judeţului Gorj, eu nu pot decât să susţin şi cred că ar fi util pentru partid, având în vedere potenţialul de creştere, să aibă un candidat la Senat sau la Camera Deputaţilor. Sunt multe soluţii pe care le are organizaţia PC Gorj şi vor alege cea mai bună soluţie pentru a candida. Până pe 15 septembrie ne propunem să definitivăm listele de candidaturi”, a declarat, joi, preşedintele PC, Daniel Constantin.

Bucureştean de Gorj
Acesta nu a făcut public şi numele candidatului dar a subliniat că viitorul candidat nu este el ori vreun bucureştean. “Astăzi(n.r. joi) m-a întrebat cineva dacă vin să candidez în judeţul Gorj, eu deja am făcut un angajament faţă de colegii din judeţul Argeş şi voi candida în Argeş. Nu cred că la Gorj va veni să candideze cineva de la Bucureşti, mai ales că nu avem foarte multe colegii la PC. Sunt adeptul ideii ca cineva cunoscut din judeţul respectiv, din oraşul respectiv să candideze”, a completat Constantin, creionând parcă portretul doctorului Stamatoiu, medicul de loc din Gorj, însă nu foarte cunoscut la nivel de judeţ.

Borcan nu vrea candidatură dar îl ajută pe “naşu’”
De altfel, Marius Borcan, şeful PC Gorj, nu a declarat niciodată că vrea să candideze el pe colegiul solicitat. Nu a negat nici că viitorul candidat ar putea fi din capitală, ci doar a pretins, public, postul în cauză pentru partid. De altfel, Borcan nu poate fi acuzat că şi-a tras spuza numai pe turta sa, din funcţia de preşedinte interimar al PC Gorj. Asta deoarece, Borcan a acceptat benevol să renunţe la postul de consilier judeţean pentru una dintre candidatele PSD, şi dacă a cerut un post în minerit chiar dacă nu l-a primit până în prezent. De altfel cam şapte posturi ar fi dorit PC-ul să aibă în minerit şi energie. De ce poate fi acuzat Borcan este însă că şi-a pus alături în funcţia de prim-vicepreşedinte al PC Gorj pe colegul său de organizaţie, Dănuţ Chirilă. Amplasarea în a doua funcţie din partid pentru Chirilă s-a făcut de altfel fără consultarea organizaţiei, postul fiind pus pe tavă profesorului de la Universitatea din Petroşani, fără nicio întrebare pentru restul conducerii organizaţiei. Asta şi pentru că, Dănuţ Chirilă este viitorul naş de căsătorie al lui Borcan, finul urmând să îşi pună pirostriile în luna octombrie a acestui an. De altfel Borcan l-a pus ieri la masă cu oficialii judeţului şi cu Daniel Constantin doar pe “naşu” Chirilă, care pretinde ca PC-ul să îi dea o funcţie la nivelul Ministerului Educaţiei. Restul membrilor din conducerea PC Gorj au stat în sală, pe scaune, printre ziarişti. Cert este că vestea găsirii unui coordonator chiar şi pentru el nu i-a picat prea bine lui Borcan, care trebuie să îi cedeze într-un fel locul lui Stamatoiu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here