Primarul suspendat al comunei Peştişani are cele mai mari şanse, de când i-au fost puse cătuşele la mâini, în vara anului trecut, să redevină o persoană liberă, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a acceptat cererea de a fi liberat condiţionat.
Cererea i-a fost admisă de la prima prezentare la instanţa supremă, dar verdictul nu este unul definitiv, un complet de cinci magistraţi urmând să judece recursul pe care îl declară procurorii la sentinţa de liberare. Instanţa supremă a ajuns să dea o decizie în privinţa lui Florin Pavel după ce dosarul a fost mutat aici de la Tribunalul Gorj, instanţa de la Târgu-Jiu nemaiavând competenţa legală pentru a se pronunţa, odată cu devenirea liderului liberal Dian Popescu senator al României.
Calitatea de parlamentar a unuia dintre inculpaţi, respectiv a lui Popescu, a presupus şi mutarea dosarului la Bucureşti, conform legislaţiei în vigoare. Pavel a mai fost lăsat „liber” la Târgu-Jiu, dar de fiecare dată a rămas după gratii întrucât Curtea de Apel a admis toate recursurile formulate de procurori. Rămâne de văzut dacă lucrurile vor sta la fel şi la Bucureşti, dosarul anunţându-se oricum unul de durată, dat fiind numărul destul de mare al inculpaţilor şi al martorilor ce vor trebui audiaţi. Primul termen este programat să aibă loc la sfârşitul lui aprilie, în afară de Pavel şi Popescu în dosar fiind inculpaţi şi fratele senatorului, Gabriel Popescu, dar şi secretarul general adjunct al Ministerului Economiei, Dumitru Pârvulescu, omul de afaceri Dan Radu Floarea, precum şi dirigintele de şantier de la firma acestuia, Nicolae Isar. Toţi sunt judecaţi pentru că ar prejudiciile pe care le-au adus bugetului Primăriei comunei Peştişani prin decontarea unor lucrări de miliarde de lei vechi fără ca acestea să fi fost executate vreodată.
Gelu Ionescu