Patru şoferi gorjeni, sancţionaţi de poliţişti

261

Alţi patru şoferi gorjeni au fost sancţionaţi de poliţişti după ce au fost prinşi la volan cu permisul de conducere suspendat sau având o alcoolemie peste limita legală. Cei patru conducători auto sunt acum cercetaţi de poliţişti pentru încălcarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

O nouă acţiune a poliţiştilor ce a avut ca scop asigurarea participanţilor la trafic s-a desfăşurat marţi, 6 septembrie. În urma acestei acţiuni, poliţiştii rutieri au identificat 4 persoane care nu respectau prevederile O.U.G. nr. 195/2002 republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, faptele fiind de natură infracţională.

Prins beat la volan

Marţi dimineaţă, în jurul orelor 07:00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Târgu-Jiu au depistat pe M.I., 67 ani, din comuna Băleşti, în timp ce conducea un autotractor, pe D.N. 67, în comuna Băleşti. În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit pe numele bărbatului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce prezintă o alcoolemie peste limita legală.

Conduceau cu permisul suspendat

Tot marţi, în jurul orelor 10:00, poliţiştii Secţiei 4 de Poliţie Rurală Mătăsari au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia a fost identificat O.N., 26 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe D.J. 673/A, în localitate, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Tânărul este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are acest drept suspendat. Un alt şofer, de această dată din Bengeşti-Ciocadia, a fost prins de poliţiştii din Novaci în timp ce se afla în trafic, având de asemenea permisul de conducere suspendat. În jurul orelor 11:30, tânărul de 20 de ani a fost oprit pentru control. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că C.M.C., din localitate, se afla în perioada de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are acest drept suspendat.

Dosar penal pentru fier vechi

Un transport ilegal de fier vechi a fost oprit marţi de poliţiştii Serviciului Rutier Gorj. Aceştia l-au depistat pe P.E., 44 ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu, în timp ce transporta deşeuri metalice feroase, fără a poseda licenţă de transport. În cauză poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului transportului rutier public, urmând ca la definitivarea cercetărilor dosarul penal să fie înaintat unităţii de parchet competente spre soluţionare.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here