Patru reținuți după percheziții în București și în opt județe, între care și Gorjul, într-un dosar de contrabandă cu tutun

653

Poliţiştii din Capitală au făcut, miercuri, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, 29 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Călăraşi, Braşov, Satu Mare, Arad, Caraş Severin, Mureş, Gorj şi Constanţa, într-un dosar de contrabandă cu tutun. În urma descinderilor, patru bărbați din București au fost reținuți.
Surse susțin că gruparea care activa în Capitală livra anumite cantități de țigarete către județele în care au fost efectuate percheziții, inclusiv în Gorj.
În urma cercetărilor se va stabili dacă persoanele cumpărau marfa pentru consum propriu sau o comercializau, la rândul lor. Acestea vor fi citate ca martori, deocamdată. Anchetatorii susțin că ,,fabrica” era în București.
,,În urma celor 29 de percheziții desfășurate de polițistii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore.
Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 7600 de țigarete, 7000 de bucăți tubulatură țigarete, aproximativ 1,5 kilograme tutun uscat, 131 kilograme de tutun mărunțit, o mașină de tocat tutun, 4.400 de bucăți filtre țigarete, 400 de bucăți foițe filtru, 200 de bucăți foițe țigarete”, se precizează într-un comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here