Patru pensiuni din Rânca, închise şi un administrator cu dosar penal

213

Patru pensiuni din staţiunea Rânca au fost închise de Garda Financiară, iar un administrator s-a ales cu dosar penal. Acesta este rezultatul unei acţiuni de control efectuate de comisarii Gărzii Financiare la Rânca având ca tematică combaterea evaziunii fiscale. În urma centralizări şi definitivării verificărilor, comisarii au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de peste 30.000 lei şi au fost confiscate mai multe mărfuri care nu figurau în contabilitatea administratorilor.

Sâmbătă, 12 ianuarie 2013, patru echipe de comisari ai Gărzii Financiare Gorj au realizat acţiuni de control operativ inopinat, pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, la agenţii economici care desfăşoară activităţi economice de comerţ, alimentaţie publică, prestări servicii turistice în staţiunea Rânca. Cu această ocazie, au fost verificaţi 9 agenţi economici care au şi fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în suma de 31.500 lei. De asemenea s-au dispus sancţiuni complementare constând în confiscări de bunuri şi sume în valoare de 24.016 de lei. “Neregulile constatate se referă la neutilizarea corespunzătoare a aparatelor de marcat electronice (neemiterea de bonuri fiscale clienţilor), comercializarea de mărfuri fără documente legale de provenienţă şi intrare în gestiune sau neîntocmirea corespunzătoare şi la timp a documentelor primare de evidenţă a operaţiunilor economice derulate”, a precizat comisarul-şef al Gărzii Financiare Gorj, Gigel Gheorghe Capotă.

3 societăţi, închise pe o perioadă de trei luni
În cazul a trei societăţi comerciale s-a dispus suspendarea activităţii pe o perioadă de trei luni de zile pentru neînregistrarea vânzărilor în casele de marcat (două unităţi de comerţ cu amănuntul şi o unitate de cazare şi alimentaţie publică), iar la o unitate de cazare care nu era dotată cu aparat de marcat electronic fiscal s-a dispus suspendarea activităţii până la instalarea şi utilizarea unui astfel de aparat. De la aceste 4 unităţi au fost confiscate sumele de bani care nu se regăseau înregistrate prin aparatele de marcat fiscale. Totodată la o societate comercială care presta servicii turistice şi de alimentaţie publică, a fost întocmit act de sesizare penală pentru neînregistrarea veniturilor obţinute din aceste activităţi, în valoare totală de 16.168 lei, fiind estimat un prejudiciu cauzat bugetului de stat în sumă de 5.215 lei, dosarul fiind înaintat organelor de cercetare penală.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here