Patru pârtii de schi din Rânca, încă funcţionale

309

Temperaturile scăzute, înregistrate în ultima perioadă în zona montană, au făcut ca stratul de zăpadă de la Rânca să se menţină. Astfel, în această perioadă se schiază pe pârtiile M1, M 2, M 3 şi cea de pe Vârful Păpuşa.
Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. În staţiunea montană Rânca încă se mai schiază, deşi, calendaristic vorbind suntem în cea de-a doua lună de primăvară. Pe patru dintre cele şase pârtii de schi de la Rânca sunt condiţii optime. „Pârtiile M1 , M 2, M 3 şi cea de pe Vârful Păpuşa au zăpadă suficientă. Temperaturile au fost negative noaptea, deci zăpada are toate condiţiile să se menţină”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Numărul turiştilor a înregistrat o scădere, în ultima perioadă. Totuşi, Salvamont Gorj asigură un efectiv de minim um patru salvatori montani, astfel încât cei care vor avea nevoie de ajutor îl vor primi în timp util.
Drumul de acces spre staţiunea Rânca este bun, astfel că turiştii au toate motivele să aleagă această destinaţie pentru a-şi petrece sfârşitul de săptămână.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here