Patru parlamentari de Gorj şi-au bătut joc de sindicalişti

110

deschidereSindicaliştii gorjeni care ieri dimineaţă au plecat la Bucureşti pentru a susţine moţiunea de cenzură şi căderea Guvernului Boc au ajuns bătaia de joc a parlamentarilor cărora unii dintre ei chiar ei le-au dat votul. Deşi au scandat în ploaie că vor ca acest Guvern să fie înlocuit, motivând că cei care conduc acum ţara i-au lăsat în frig şi foame, sindicaliştii au făcut degeaba drumul până la Bucureşti.

 

Cei patru parlamentari de Gorj care i-au trădat la moţiunea de cenzură sunt Cosmin Popescu, Constantin Severus Militaru, Ion Ruşeţ şi Dan Ilie Morega.

Moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie a fost respinsă miercuri după ce nu a întrunit numărul necesar de voturi de 236. Au fost înregistrate 219 voturi favorabile moţiunii, iar un vot a fost anulat.

La şedinţă au fost prezenţi doar 414 parlamentari. Pentru moţiune au votat 153 de deputaţi şi 67 de senatori.

Dan Ilie Morega a absentat şi de această dată de la moţiune, explicând, pe ultima sută de metri, că are un frate bolnav, asta după ce semnase pentru moţiunea de cenzură. Reamintim că Morega a mai dat o dată bir cu fugiţii la penultima moţiune de cenzură când a motivat în acelaşi mod că are un proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dacă Morega s-a chinuit măcar să dea o explicaţie, Cosmin Popescu, Constantin Severus Militaru dar şi Ion Ruşeţ au asistat parcă impasibili la votul moţiunii. Cei trei parlamentari de Gorj s-au abţinut de la vot.

Călinoiu: “Nu ştiu cum vor mai da ochi cu electoratul”

calinoiu (1)Moţiunea nu a fost votată, şi pentru că patru dintre parlamentarii gorjeni au refuzat să îşi asculte electorii. Acest fapt a fost blamat atât de unii politicieni din Gorj cât şi de către sindicaliştii care au plecat ieri dimineaţă, unii cu maşinile lor personale spre Bucureşti pentru marele miting anunţat pentru data de 27 octombrie. ,,Nu ştiu cum aceşti parlamentari de Gorj vor mai putea da ochi cu electoratul din judeţ după ce ştiu că au refuzat să voteze moţiunea de cenzură. Au arătat, încă o dată, că au apărat interesele PD-L şi a clientelei acestuia. Au dovedit, de asemenea, că nu iasă din cuvântul lui Boc şi al lui Băsescu. Singurii care îi vor pedepsi vor fi exact cei care le-au arătat încredere dându-le votul lor”, a declarat preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu.

Popeangă: “Ce au făcut este o sfidare la adresa gorjenilor”

vasile popeangaDeputatul PSD, Vasile Popeangă susţine că atmosfera din ziua votului moţiunii a fost una încărcată, în joc erau sume mari de bani şi multă presiune. ,,Au fost mituiţi, cel puţin asta se discuta pe holurile Parlamentului. Au primit bani pe colegiile lor de la Udrea ca să nu voteze moţiunea. Oamenii şi-au rezolvat astfel interesele menţinând acest Guvern deplorabil”, a declarat Vasile Popeangă.

În ce priveşte nepăsarea celor patru parlamentari de Gorj care nu şi-au exercitat votul pentru moţiune, Popeangă a declarat: ,,am avut doi colegi care au votat moţiunea şi au făcu adevărate sacrificii să fie în sală. La unul îi decedase o rudă iar la celălalt îi era soţia în comă la spital. Ambii au lăsat totul şi s-au prezentat în sală ca să voteze. Cred că asta spune tot.

Cei care nu au votat, cei din Gorj, vor fi, cu siguranţă, pedepsiţi de cei de acasă deoarece au demonstrat că pentru ei au primat mai mult interesele lor personale decât interesele celor care i-au trimis în Parlament”.

Ponta continuă bătălia

pontaPreşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri, după ce moţiunea de cenzură nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată, că partidul pe care îl conduce va continua ,,bătălia” şi va reuşi să dea jos actuala putere. ,,Nu mai avem Parlament, e foarte clar că s-a terminat şi cu Parlamentul în România. Au reuşit să-l fure şi să-l cumpere şi pe acesta. Noi continuăm bătălia şi tot o să-i dăm jos”, a spus liderul social-democraţilor. Potrivit acestuia, premierul Emil Boc şi PDL ,,au murit definitiv în faţa oamenilor”.

Victor Ponta consideră, de asemenea, că Guvernul Boc are ,,zero voturi de susţinere”. El a criticat faptul că PD-L a adus în Parlament oameni care au huiduit.

Anamaria Stoica

Ruşeţ înlocuit cu Manţog?!

Cu o zi înainte de moţiunea de cenzură, Victor Ponta a făcut o declaraţie în care făcea referire şi la Ion Ruşeţ, senatorul PD-L pus recent în funcţia de preşedinte. Întrebarea făcea referire la numele celor care vor vota moţiunea de cenzură şi sunt din afara PSD.

,,Nu precizez cum îi cheamă pentru că ştiu ce îi aşteaptă în această seară: dosar penal, poliţie, garda financiară, băgat în şedinţă. Mai mulţi au păţit deja lucrul acesta. Alţii dimpotrivă, ca senatorul de Gorj (Ion Ruşeţ – n.r.) care a spus că votează moţiunea şi a fost pus preşedinte la PD-L, probabil că după ce nu va vota moţiunea o să îl dea jos şi o să fie tot Manţog şef, că aşa se lucrează la PD-L. Au un arsenal nelimitat de ameninţări, de corupţie sub diverse forme, pentru a-i convinge să nu voteze deloc”, a spus Ponta.

Astfel în opinia şefului PSD, numirea lui Ruşeţ în fruntea PD-L Gorj ar fi avut drept scop doar oprirea senatorului în încercarea sa de a vota moţiunea de cenzură, pedeliştii din conducerea centrală dorind, în schimb, să îl susţină tot pe Manţog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here