Patru parlamentari ai PSD Gorj cer şedinţă de analiză la judeţ

245

Scarlat Iriza, Vasile Popeangă, Camelia Khraibani şi Mihai Weber, toţi deputaţi PSD de Gorj, au răbufnit, în cuprinsul unui comunicat de presă, emis către mass-media ieri, în care acuză lipsa de comunicare de la vârful organizaţiei. Acuzaţii nu i se aduc însă lui Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, ci lui Ion Călinoiu, preşedintele executiv, aflat ieri la prima şedinţă a BPN a PSD de după alegerile prezidenţiale.

scarlat-irizaParlamentarii în cauză sunt semnatarii acelei scrisori adresate premierului, în campanie, care a făcut vâlvă în presă şi în partid, la care însă Ion Călinoiu a reacţionat, moderat, în mod public. Cum însă lucrurile s-au stricat la finalul campaniei, semnatarii scrisorii nefiind pare-se iertaţi de Călinoiu, aceştia au mai răbufnit încă o dată, chiar ieri, făcând public un apel la analizarea, de comun acord, în interiorul PSD Gorj a problemelor cu care se confruntă organizaţia. “După o perioadă rezonabilă de trei săptămâni de la eșecul din alegerile prezidențiale din 16 noiembrie a.c., constatăm cu mâhnire că la nivelul PSD Gorj nu există niciun fel de preocupare reală pentru analizarea și identificarea de soluții urgente față de problemele cu care se confruntă organizația din care facem parte. Ignorarea acestor probleme va favoriza acutizarea lor, fapt dăunător atât pentru organizația din Gorj a PSD, cât și pentru județ, în ansamblu. În primul rând, de mai mult timp, din PSD Gorj a dispărut comunicarea internă reală, atât pe verticală, de la talpa spre vârful partidului, cât și pe orizontală, între liderii acestuia. În afara campaniilor electorale, au loc foarte puține reuniuni, cu totul și cu totul formale, care nu creează cadrul exprimării libere, reale a membrilor PSD. Nici măcar în timpul campaniilor electorale nu au loc consultări reale, așa-zisa comunicare limitându-se la transmiterea target-urilor ce trebuie atinse prin orice mijloace”, îşi încep comunicatul cei patru.

vasile popeangaReuniune urgentă!
“După alegerile din 16 noiembrie, președintele PSD Victor Ponta a subliniat continuu necesitatea reformării și modernizării urgente a partidului, în așa fel încât să se adapteze cât mai repede la așteptările electoratului. Deși este dureros, Victor Ponta a cerut măsuri pentru demontarea clișeelor cu care a fost asociat PSD-ul în campania electorală: partid comunist, partid corupt, partid al baronilor. În timp ce, la nivel național, se fac pași importanți în direcția realizării obiectivelor firești stabilite de Victor Ponta, în Gorj lucrurile continuă la fel, întrucât Ion Călinoiu, cel care își abrogă calitatea de lider de facto al PSD Gorj, privește orice demers de reformare și modernizare a PSD Gorj ca un atac la propria persoană. Întrucât domnia sa și-a atins de mult limitele personale și nu se poate schimba, dorește cu orice preț înghețarea actualei stări de lucruri din PSD Gorj, ca unică modalitate de conservare a puterii și influenței de care se bucură și de care uzează mai mult în interes personal. Cu toate că mai mulți primari au cerut, inclusiv prin declarații de presă, o reuniune urgentă în care să se discute deschis despre problemele din PSD Gorj și să se caute soluții, Ion Călinoiu se teme de o astfel de întâlnire. De altfel, apropierea sărbătorilor de sfârșit de an favorizează tergiversarea unei analize în PSD Gorj”, transmit, supăraţi, parlamentarii care apelează la acest demers deşi cunosc consecinţele.
khraibani“Ca să înțelegeți exact starea de lucruri din PSD Gorj și de la vârful administrației acestui județ, subliniem că, deși au trecut peste doi ani de la instalarea noului Parlament, Ion Călinoiu n-a convocat nici măcar o dată, parlamentarii PSD, la o analiză pentru stabilirea obiectivelor pe termen scurt ale județului și a nevoilor de reprezentare în Parlament. Concomitent cu ignorarea parlamentarilor, Ion Călinoiu a încercat să-și făurească imaginea de lider absolut al acestui județ, prevalându-se de poziția de vicepreședinte PSD, la nivel național. Deși echipa de parlamentari gorjeni a contribuit la alocarea de fonduri importante pentru Gorj, Ion Călinoiu le împarte după bunul său plac, fără a ne întreba despre necesitățile urgente din colegiile pe care le reprezentăm”, se mai arată în comunicatul de presă.

weberJoi, Bex al PSD Gorj
“Modul defectuos și discreționar în care Ion Călinoiu se implică în viața structurilor subordonate Consiliului Județean, a generat un masiv vot anti-Călinoiu și, deci, anti-Ponta, la alegerile din noiembrie. Ne referim în special la salariații Consiliului Județean, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, ai Spitalului Județean. Aceeași stare de spirit s-a generalizat și în rândurile cadrelor didactice. Pe această stare de lucruri, faptul că unii lideri ai PSD Gorj au început să-și anunțe, prin declarații publice, candidatura pentru diverse funcții la viitoarele alegeri, înainte ca aceste lucruri să se discute în interiorul PSD Gorj, este cât se poate de dăunător. Ne exprimăm speranța că acest semnal de alarmă pe care îl tragem va constitui începutul alinierii PSD Gorj la demersurile de reformare și modernizare demarate deja în organizațiile din celelalte județe. Trebuie să dovedim că și PSD Gorj este un organism viu, care se poate curăța prin efortul și inteligența propriilor membri, nu neapărat prin acțiunea organelor judiciare”, conchid semnatarii care speră că la finalul acestei săptămâni se va face totuşi analiza cerută în organizaţie.
Cert este că joi la PSD Gorj se va organiza şedinţa Biroului Executiv al organizaţiei la care vor participa şi cei patru parlamentari. Acolo se vor tranşa, cu siguranţă, aceste probleme interne din PSD Gorj.
A.Stoica

3 COMENTARII

  1. vedeti cum o tratati pe asa zisa doamna parlamentar kraibani.ati mers pe mana lui rabu si a celor care v-au fortat mana si uite care este multumirea doctoritei parate.cred ca si structurile s-au implicat pt sustinerea celei care acum va da peste nas dar este atat de vulnerabila incat va rugam sa scapati motru de serviciile ei.

  2. Iata ca ,,4 parlamentari, sau trezit de dimineata, sa mearga la piata!”!In loc sa vada ca pe ,,piata muncii” din judet au fost disparute 15 mii de locuri de munca, ca 2 supermarketuri au facut disparute alte 5000 prin vinzare de produse care falimenteaza Gorjul – ietete ca au constat ca i.Calinoiu nu are dialog cu membrii PSD.In loc de asta, trebuiau sa descopere ca un dialog nu a existat niciodata.Dialogul este cum sa-si mareasca parlamentarii pensile!
    Apoi, in ,,piata afacerilor” care sa asigure locuri de munca, este un gol pe care nu-lacopera nici vulcanul Etna.Adica analizeaza lipsa de comunicare, in loc de saracie si lipsa de locuri de munca – niste parlamentari autodenumiti social-democrati!Asta e partid de stinga?

  3. cred ca in curand isi abroga popeanga si kraibani statul de parlamentar.credeti ca intaplator i-a scapat porumbelul din gura prefectului?sunt culisele cu libanezul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here