Patru luni și nicio măsură cu polițiștii Țuțuc și Ionete, cercetați pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri! L-au favorizat pe primarul de Văgiulești, acuzat de furt de lemne

6271

În aprilie, Petre Cârligeru, cetățean din comuna Văgiulești, s-a dus în audiență la primul-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, Laurențiu Costinel Dragă, solicitând efectuarea de cercetări față de cei doi lucrători de poliție Andrei Țuțuc și Marius Ionete, în legătură cu dosarul nr.1483/2016, în care, din păcate, nu s-au făcut cercetările dorite, deși trecuseră trei ani. Ambii polițiști sunt acuzați de cetățeanul din Văgiulești de abuz în serviciu și fals în înscrisuri pentru că ar fi acoperit faptele primarul Constantin Pîrjol, din noiembrie 2016, edilul fiind acuzat de furt de lemne, fără marcă și forme legale. Atât dosarul deschis împotriva primarului, cât și cel împotriva polițiștilor bate pasul pe loc.

În loc să cerceteze faptele, cei doi polițiști i-au dat timpul necesar primarului de Văgiulești să-și acopere urmele și chiar să vândă lemnele sustrase din pădure, potrivit reclamantului. Ambii polițiști s-au deplasat la fața locului în noaptea de 20 noiembrie 2016 au întocmit proces verbal în care au consemnat că ,,s-au deplasat de la cioata de arbori, pe urma lăsată de tragerea armelor târâș până la cabana numitului Pîrjol Constantin, unde acesta nu a permis cercetarea”. Cel puțin asta a consemnat primul procuror în aprilie după discuția cu reclamantul, dar, din păcate, la o jumătate de an după audiență, dosarul se află în aceeași stare, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru.
Cetățeanul i-a povestit procurorului că polițiștii au promis martorilor că vor reveni a doua zi pentru continuarea cercetărilor, pe motiv că nu puteau verifica noaptea, dar nu s-au mai întors până când nu au fost rechemați câteva zile mai târziu de reclamant și de alte două persoane la fața locului, timp în care lemnele au dispărut de la fața locului, fiind mutate mai încolo, în mărăcini. Doar două lemne au mai fost găsite acolo, la 100 de metri mai încolo, primarul fiind prins cu o stivă de peste un metru și jumătate înălțime.
Cetățeanul i-a cerut primului procuror să grăbească cercetarea celor doi polițiști, deoarece au trecut trei ani de la faptă, iar ei nu au fost trași la răspundere pentru favorizarea primarului din Văgiulești. Potrivit reclamantului, polițistul Țuțuc Andrei a scris atunci procesul verbal la lumina lanternei și a farului, iar o filă pe parcursul anchetei a dispărut.
,,La cercetările ulterioare în dosar, făcute de polițistul Nicolae Ceușescu s-au găsit cele două cioate aruncate la o distanță de 25 metri care au fost duse la Polstul de Poliție Văgiulești. Nici în prezent nu știm ce s-a întâmplat cu lemnele și nimeni nu ne-a mai chemat între timp să ne audieze în acest sens”, a declarat Petre Cârligeru.
Țuțuc este polițist la Samarinești, iar Ionete la Poliția Rurală nr.3 Motru.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here