Patru localnici din Padeş, reţinuţi pentru furt calificat

127

Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 32 şi 45 ani, din comuna Padeş, suspectaţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat, respectiv complicitate la infracţiunea de furt calificat, au fost reţinuţi marţi de poliţiştii gorjeni. Potrivit oamenilor legii, cei patru bărbaţi ar fi sustras opt vitrine frigorifice, a cărui valoare a fost estimată la suma de 8.000 euro, din incinta unei societăţi comerciale din localitate.

În cursul zilei de 25 iunie, Postul de Poliţie Padeş a fost sesizat de către un bărbat de 32 ani, din Târgu-Jiu, agent de vânzări la o societate comercială din Bucureşti cu punct de lucru în Târgu-Jiu, cu privire la faptul că în perioada 23-25.06.2013, persoane necunoscute au sustras opt vitrine frigorifice ce aparţin societăţii al cărei angajat este din punctul numit “Zăvoi”, de pe raza comunei Padeş. Din cercetările efectuate de echipa operativă constituită la nivelul Poliţiei oraşului Tismana a rezultat faptul că bunurile sustrase se aflau nesupravegheate în punctul respectiv, întrucât la data de 23 iunie 2013, în zonă, au fost desfăşurate diferite activităţi comerciale. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat patru suspecţi, care au şi fost reţinuţi. „Urmare a investigaţiilor şi activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat doi suspecţi ai infracţiunii de furt, respectiv: C.I., de 36 ani şi P.M., de 43 ani, ambii din comuna Padeş. În fapt, luni, 24 iunie 2013, aceştia, fiind ajutaţi de alţi doi bărbaţi, C.M.G., de 34 ani şi B.I., de 32 ani, profitând de faptul că vitrinele frigorifice erau nesupravegheate, le-au sustras, transportându-le cu un autovehicul care aparţinea primului suspect, la locuinţa surorii sale. Urmare a probatoriului administrat, poliţiştii au reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pe cei patru suspecţi, C.I., de 36 ani şi P.M., de 43 ani, fiind reţinuţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, în timp ce C.M.G., de 34 ani şi B.I., de 32 ani, au fost reţinuţi pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Prejudiciul, a cărui valoare a fost estimată la suma de 8.000 euro, a fost recuperat, fiind restituit ulterior societăţii prejudiciate. Cei patru suspecţi au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunerea de arestare preventivă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here