Patru licee din Târgu-Jiu, parteneri în proiectul ,,Unelte pentru angajare”

116

Asociaţia Scout Society, în parteneriat cu Centrul Local de Cercetaşi Ecaterina Teodoroiu şi grupul de iniţiativă “Constantin Brâncuşi”, au implementat prima parte a proiectului „Unelte pentru angajare” în patru licee din Târgu-Jiu. Programul a conţinut trei etape: cea dintâi cuprinde un workshop “unelte pentru angajare”, desfăşurat în perioada 20 mai-20 iunie, etapa a doua a cuprins organizarea de interviuri în perioada 20 iunie-15 iulie şi etapa a treia curs antreprenoriat desfăşurându-se în 27 iulie-30 iulie a cestui an.

Liceele în care a fost implementat proiectul „Unelte pentru angajare”, au fost Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” şi Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”.
La această primă etapă a Workshop-ului “Right tools for the job” au participat peste 300 de tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani. În cadrul acestuia tinerii au fost iniţiaţi în realizarea documentelor de angajare, au fost învăţaţi cum să aplice pentru un loc de muncă, cum să realizeze un CV, o scrisoare de intenţie de asemenea sau abordat şi subiecte legate de drepturile angajaţilor. Atât elevii, cât şi profesorii au fost interesaţi de subiectele dezbătute, considerându-le deosebit de importante şi utile pentru a alege ceea ce îţi place dintr-o categorie diversă de domenii.
La sfârşitul workshop-lui, tinerii au primit mape ce conţineau exemple concrete de documente. Programul este finanţat din fonduri acordate de către Comisia Europeană prin Programul Tineret în acţiune aprobat, gestionat şi monitorizat de către ANPCDFP programul de învăţare.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here