Patru jandarmi reţinuţi, patru jandarmi eliberaţi

220

20 Retinere Jandarmi[(001632)17-40-40]Niciunul dintre cei patru jandarmi reţinuţi luni pentru vătămare corporală pentru 24 de ore nu a primit ieri arestare preventivă pentru 29 de zile în ciuda propunerii venite din partea procurorilor. Pentru toţi patru s-a luat măsura interdicţiei de a părăsi ţara, deşi şoferul maşinii a fost la un pas să fie cercetat în arest.

Magistraţii de la Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, unde s-a judecat ieri propunerea procurorilor, s-au pronunţat, punându-i în libertate pe jandarmii agresori.

Patru dintre cei cinci jandarmi din Gorj care au agresat în trafic un bărbat, au fost reţinuţi luni seara 20 Retinere Jandarmi[(001673)17-41-51]pentru 24 de ore de către poliţiştii din Târgu-Cărbuneşti. Acuzaţiile care li se aduc acestora sunt de vătămare corporală, după ce au lovit un bărbat până i-au rupt piciorul şi i-au înnegrit un ochi. Ionel Toma, ofiţer, şi subofiţerii Ion Croitoru, Mircea 20 Retinere Jandarmi[(001485)17-40-02]Suciu, Ion Surugiu şi Ion Dobârceanu sunt acuzaţi de vătămare corporală, dar diferenţa de gravitate o fac doar câteva zile de îngrijiri medicale. Împotriva celor cinci, procurorii au dispus deja începerea urmăririi penale pentru această infracţiune, iar pentru 4 dintre ei, poliţiştii luând deja măsura reţinerii batut de jandarmi (2)pentru 24 de ore.

Arest pentru 4 jandarmi

După ce şi-au petrecut noaptea în Arestul IJP Gorj, jandarmii reţinuţi au fost prezentaţi ieri procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti. Aduşi cu duba de poliţie, cei patru nu au dorit să comenteze acuzaţiile care li se aduc. Nu au comentat nici acuzaţiile şi şi-au ascuns şi feţele. Duminică seara, atunci când au snopit în bătaie un bărbat aveau o altă atitudine. Au bătut un om până l-au lăsat lat. Toate acestea s-au întâmplat sub privirile îngrozite ale soţiei, care n-a putut interveni decât după ce soţul său a fost lăsat inconştient pe asfalt, iar jandarmii şi-au văzut liniştiţi de drum.

Arestare faţă de unul, în final eliberare

“Faţă de cei 4 învinuiţi s-a luat măsura reţinerii şi au fost prezentaţi procurorilor cu propunere de arestare preventivă, urmând ca procurorul de caz să dispună dacă va merge cu această propunere sau nu”, a declarat procurorul Ramona Venczel, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti. Dar în ce constă vătămarea? Cei cinci jandarmi se aflau, duminică seara în trafic şi se grăbeau să ajungă din Târgu-Jiu la Bărbăteşti, unde aveau punctul de lucru. În dreptul localităţii Târgu-Cărbuneşti, o femeie care conducea prudent nu a vrut să apese pedala de acceleraţie şi a ignorant graba jandarmilor care se aflau în civil şi cu o maşină care aparţinea unuia dintre colegi. La câteva minute după ce şoferiţa nu a băgat în seamă semnalele luminoase, cei cinci jandarmi au depăşit-o, i-au blocat maşina în trafic şi au sărit la bătaie. În dreapta se afla soţul femeii care a sărit în apărarea soţiei. S-a ales, însă cu o bătaie care l-a băgat în spital cu un picior rupt si traumatism la cap. Deşi se vehicula că unul dintre jandarmi va rămâne în arest pentru 29 de zile, în final şi acesta a fost pus în libertate.

Victima pe patul spitalului

Bărbatul a fost atât de grav rănit, încât a fost nevoie de transferarea sa de la spitalul Târgu-Cărbuneşti la Spitalul de Urgenţă din Craiova. La serviciu, cei 4 jandarmi reţinuţi au contractele de muncă suspendate. “Pe timpul reţinerii pentru cei patru jandarmi s-a luat măsura suspendării contractelor de muncă. În cazul în care se va lua o măsură de arestare preventivă, vom prelungi această măsură de suspendare. Toţi sunt puşi la dispoziţia unităţii”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

Gabriela Mladin

Jăndar cu certificat

Jandarmul Ion Surugiu, şoferul maşinii în cauză, are şi el un certificat medico-legal ce atestă că are nevoie de îngrijiri medicale pentru zece zile. Acesta a făcut la rândul său o plângere penală împotriva victimei şi susţine că are maşina avariată.

A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here