Patru jandarmi gorjeni reîntorşi din Afganistan

232

jandarmi2Ieri, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Tudor Vladimirescu” Gorj, personalul unităţii s-a întâlnit cu cei patru jandarmi gorjeni (un ofiţer şi trei subofiţeri) care au reprezentat Gorjul şi România în cadrul Detaşamentului de Jandarmi Români, prin participarea la prima misiune de instruire NATO (Training Mission Afganistan – NTMA).

Aceştia au făcut parte din cei 66 de jandarmi români (23 de ofiţeri şi 43 subofiţeri) care au instruit pe o perioadă de şase luni poliţiştii şi viitorii poliţişti afgani.

„Colegii noştri ne-au împărtăşit impresii din această misiune internaţională, menţionând că au desfăşurat activităţi de instruire şi mentorat (supervizori) a recruţilor dar şi a instructorilor afgani în bazele Wardak şi Costall, timp de şase zile pe săptămână iar ziua liberă era vinerea, temperaturile fiind foarte ridicate pe timp de zi fiind cuprinse între 40-60 grade. diploma jandarmiJandarmii gorjeni au fost în misiune timp de şase luni, însumând peste 200 de zile (1 mai- 24 noiembrie). Au relaţionat bine atât între ei cât şi cu alţi militari din alte ţări. Şi de asemenea au aprecieri la superlativ, pentru activitatea lor din Afganistan, de la comandantul misiunii internaţionale”, a precizat Alin Ivan purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj. În momentul de faţă, în Afganistan se mai află un ofiţer gorjean din cadrul IJJ Gorj, respectiv căpitanul Marius Cambrea, ce face parte din al doilea detaşament şi care continuă activitatea de instruire în centrele de pregătire a forţelor de poliţie afgane.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here