Patru foste centrale de cartier, scoase la vânzare prin licitaţie

129

La şedinţa de Consiliu Local de la sfârşitul lunii februarie s-a aprobat hotărârea privind însuşirea raportului de evaluare al imobilelor (clădire şi teren aferent) în care au funcţionat centralele de cartier: Griviţa II, 9 Mai I, 9 Mai 4 şi Cuza I. S-a aprobat vânzarea prin licitaţie publică a acestor imobile.

Devenite aproape ruine după ce au fost scoase din folosinţă, fostele centrale de cartier au ajuns adăpost pentru oamenii străzii şi câinii vagabonzi. Autorităţile locale au încercat, de-a lungul timpului, să găsească o utilitate pentru aceste imobile. Unele dintre ele au devenit centre pentru bătrâni sau copii, pentru altele, însă, se caută, în continuare, soluţii.
În cadrul şedinţei Consiliului Local Târgu-Jiu, din luna februarie, aleşii locali au aprobat o hotărâre privind însuşirea raportului de evaluare al imobilelor (clădire şi teren aferent) în care au funcţionat centralele de cartier: Griviţa II, 9 Mai I, 9 Mai 4 şi Cuza I. Cele patru imobile şi terenurile aferente lor au fost evaluate la sumele: 122.461 euro pentru CT Griviţa II, 60.114 euro pentru CT 9 Mai (Strada Minerilor), 71.734 euro pentru CT 9 Mai (Strada 23 August) şi 67.277 euro pentru CT Cuza (Strada I.L. Caragiale).

Licitaţie publică pentru fostele centrale
Consilierii locali au aprobat vânzarea prin licitaţie publică a imobilelor menţionate. Preţul de pornire al licitaţiilor este cel stabilit în raportul de evaluare. Preţurile nu sunt afectate de TVA. De asemenea, în şedinţa de CL, a fost împuternicit primarul Florin Cârciumaru pentru a semna contractele de vânzare-cumpărare.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here