Patru firme îşi dispută cele 7 miliarde ale SNLO

283

SNLO 3Licitaţia privind închirierea maşinilor cu şoferi pentru directorii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), a înscris în cursa pentru câştigarea celor şapte miliarde şi jumătate de lei puşi la bătaie de unitatea minieră, patru firme.

Una dintre firmele care vor să pună la dispoziţia şefilor din SNLO cele 23 de maşini cu şofer este din judeţul Mehedinţi, iar trei sunt din Gorj. Ieri dimineaţă la sediul SNLO s-au deschis plicurile cu ofertele celor patru societăţi dar încă nu s-a ales un câştigător, cel puţin şase etape trebuind să fie parcurse până la aflarea numelui societăţii care va încasa cei şapte miliarde şi jumătate de la SNLO.

Caietul de sarcini pentru licitaţia privind bolizii cu şofer a fost achiziţionat iniţial de zece firme, dar în final doar patru s-au prezentat la licitaţie. Potrivit celor declarate de Aurică Popescu, purtătorul de cuvânt al SNLO, “astăzi(n.r. ieri) s-a organizat şedinţa de deschidere a ofertelor dar acestea vor fi evaluate în 20 de zile. Urmează însă apoi licitaţia electronică în SEAP, se face un clasament al condiţiilor , abia apoi se prezintă câştigătorul. Sunt şase paşi care trebuie urmaţi, ultimul fiind perioada de şase zile de contestaţie”.

Cele patru firme care şi-au depus ofertele în vederea câştigării licitaţiei s-au obligat să pună, pentru un an de zile, la dispoziţia directorilor SNLO, 23 de maşini cu şofer, având dotări speciale. Iniţial SNLO dorea să închirieze 42 de astfel de autoturisme pentru care puneau la bătaie 15 miliarde de lei vechi. În urma scandalului declanşat de presă, conducerea societăţii a înjumătăţit suma şi numărul de maşini dar nu a renunţat la licitaţie. Până la desemnarea unui nou câştigător, unitatea a prelungit, prin acte adiţionale, contractele avute cu fostele firme care au câştigat în 2010 aceiaşi licitaţie.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here