Patru firme au rămas în cursa pentru deszăpezirea Târgu-Jiului! Marius Ionescu, coordonator al activităților, alături de Zaharia

247

Conducerea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a luat măsuri adiacente pentru coordonarea activității de deszăpezire de la nivelul orașului, edilul Marcel Romanescu fiind deosebit de nemulțumit de modul cum au acționat firmele ce aveau încheiate contracte în acest sens cu societatea Edilitara.

Pentru acest sezon de iarnă, în cursa pentru deszăpezirea municipiului Târgu-Jiu, alături de societatea din subordinea Consiliului Local, Edilitara Public, alte cinci firme au încheiat contracte cu administrația. Ca urmare a activității greoaie din aceste zile când căderile masive de zăpadă au paralizat municipiul și după ce în urma raziilor efectuate de primarul Marcel Romanescu pentru a vedea modul de intervenție al utilajelor pentru înlăturarea zăpezii, patronul uneia dintre firme a fost găsit dormind, la ora actuală doar patru societăți mai au încheiate contracte pentru deszăpezire, în cazul menționat mai sus contractul fiind deja reziliat. ”Cel care a fost descoperit zilele trecute dormind era chiar patronul societății cu care avem contract. Între timp ieri (n.r. luni), din ce am aflat de la cei de la Edilitara, a fost și reziliat contractul. Edilitara a respectat ceea ce am spus. Aseară la comandamentul de iarnă pe care l-am avut la sediul societății Edilitara, cel care avea contractul nu s-a mai prezentat. A trebuit să fim, pe de o parte, înțelegători cu unii dintre ei pentru că nu știam ce ne așteaptă în perioada imediat următoare și dacă am fi luat măsuri ar fi trebuit să luăm măsuri și mai drastice. Aceasta este una dintre măsurile pe care societatea Edilitara le-a luat și cred că odată cu această măsură toți cei care prestează servicii pentru Primăria Municipiului Târgu Jiu sau cu Edilitara vor înțelege că odată ce nu-ti faci datoria pleci acasă și cu primăria nu mai poți avea o relație de colaborare. În acest moment mai sunt patru firme care mai au contracte cu Edilitara pentru această perioadă. Edilitara asigură cam jumătate din utilaje și cealaltă parte este asigurată de cele patru firme cu care mai există contract valabil în acest moment”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Zaharia ține de scaun!
Deși apăruse zvonul că Alexandru Zaharia, cel care conduce de mai mulți ani încoace societatea Edilitara, și-ar fi dat demisia ca urmare a coordonării defectuoase a activității de deszăpezire, zvonul a fost infirmat, ieri, de către edilul municipiului Târgu-Jiu. ”Aseară la ora 19.00 (n.r. luni) și azi dimineață (n.r. marți) la ora 08.00 când ne-am întâlnit în ședința operativă era director. Ne-am văzut și azi dimineață (n.r. marți) la ora 03.00 era încă în funcție. N-am primit nimic de la dânsul până în momentul de față, niciun fel de solicitare ori demisie. Personal, cu mine, în acest sens nu a avut niciun fel de discuție”, a precizat Romanescu.

Directorul tehnic, parte din Comandament
Acesta mai spune faptul că de luni seară, în cadrul Comandamentului de iarnă de la nivelul municipiului Târgu-Jiu a fost inclus și directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu, Marius Ionescu, pentru o mai bună coordonare a activității. ”De aseară (n.r. luni), coordonarea pe deszăpezire am stabilit să se facă de către domnul director Ionescu, din partea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. A fost prezent și va fi prezent în fiecare seară pentru toate activitățile care se vor desfășura în perioada următoare. Directorul Ionescu se va implica în mod direct în această activitate. Am considerat că este nevoie și de autoritatea unui director, în afară de autoritatea mea ca primar și de autoritatea celui mai important director pe care îl avem pe parte tehnică. Am fost extrem de dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat în această perioadă și în afară de faptul că sunt prezent la toate aceste activități, cineva trebuia la un alt nivel să coordoneze din partea primăriei tehnic această activitate. Domnul director Ionescu este cel care va coordona pe parte tehnică toată activitatea de deszăpezire din acest sezon de iarnă”, a mai spus edilul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here