Patru elevi din Târgu-Jiu, în finala Festivalului Internaţional de Cântec Francofon

558

Patru elevi din Târgu-Jiu, trei de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi unul de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, au trecut de etapa de preselecţie a Festivalului Internaţional de Cântec Francofon „Chants, sons sur scène” şi vor participa luna viitoare la finala de la Baia Mare.

foto 074Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, în colaborare cu Institutul Francez din România, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Asociaţia Română a Profesorilor de Limba Franceză – Filiala Gorj, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu şi Asociaţia Părinţilor Elevilor din cadrul Colegiului Naţional ”Tudor Vladimirescu”, a organizat, sâmbătă, cea de-a IV-a ediţie a preselecţiei regionale pentru Festivalul Internaţional de Cântec Francofon „Chants, sons sur scène” de la Baia-Mare. Anul acesta, la preselecţie s-au înscris 34 de concurenţi, din Gorj, Olt şi Vâlcea, iar juriul festivalului a fost alcătuit din membrii trupei franceze “Rapsodie”, câştigătoarea concursului “Les Talents Acoustic” de pe TV5 Monde, în anul 2012, care au susţinut şi un mic spectacol.

foto 167Palmares
Preselecţia s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă: 13-15 ani, 16-17 ani şi 18-25 de ani. La prima categoria de vârstă, premiul I a revenit elevilor Mîndruţ Ştefania-Cristiana şi Lungescu Horia, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, care s-a calificat astfel la finala de la Baia Mare. Cei doi au fost pregătiţi de profesorii Stoian Loredana şi Popescu Eleonora. La aceeaşi categorie, premiul II a fost acordat elevei Elvira Bolovan, de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” (prof. Mihai Melania), iar premiul III elevei Duţă Ana-Maria, de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” (prof. Contraş Elena). Tot la categoria 13-15 ani au mai fost acordate şi patru premii speciale: Premiul Juriului, ce a revenit tot Elvirei Bolovan, Premiul pentru Muzică, acordat elevei Popescu Maria Mateea de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Premiul pentru Coregrafie, ajudecat de Bădău Angela, elevă la Liceul Tehnologic Bîlteni şi Premiul Muzicianului, acordat elevului Ungureanu Marius, de la Liceul Teoretic Novaci.

foto 187La categoria 16-17 ani, premiul I a revenit elevei Ursu Maria Liana, de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” (prof. Grigore Nicoleta), premiul II elevului Dumbravă Alexandru, tot de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” (prof. Contraş Elena), iar premiul III elevilor Verpet Daiana şi Gavrilescu Denis, de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” (prof. Mihai Melania). Şi la această categoria au fost acordate mai multe premii speciale, ce au revenit următorilor elevi: Ene Cristina Maria, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea (Premiul pentru Performanţă Vocală), Gherghinoiu Florela, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” (Premiul pentru Încurajare), Mihăiescu Elena Georgiana, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (Premiul pentru Încurajare), Constantin Marinela Laura, de la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş (Premiul pentru Emoţie Artistică) şi Gavrilescu Denis, de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” (Premiul Muzicianului). La categoria 18-25 de ani a fost acordat un singur premiu – premiul I –, ce a revenit elevei Ionescu Ancuţa Elena, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” (prof. Giugiuc Ciprian şi Popescu Eleonora).

foto 005Finala, în mai
Finala ediţiei a XIV-a a Festivalului Internaţional de Cântec Francofon “Chants, sons sur scène” se va desfăşura în perioada 15-17 mai, la Teatrul Municipal din Baia Mare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here