Patru din patru pentru Craiova! Bergodi şi Cârţu nu sunt relaxaţi

796

Universitatea Craiova îşi continuă parcursul perfect de la reluarea campionatului. Vineri, la Mediaş, jucătorii olteni au reuşit al patrulea succes consecutiv cu Cristiano Bergodi pe bancă. Juveţii s-au impus cu 2-1 în Ardeal, după un meci în care au suferit, dar au şi ratat oportunităţi uriaşe. Oaspeţii au întors rezultatul prin golurile lui Mihăilă (39) şi Cicâldău (54). Roberto Romeo lovise pentru amfitrioni în minutul 22, după o greşeală a lui Mateiu. Deşi a evoluat în superioritate numerică din minutul 71, după eliminarea lui Sergiu Buş, Craiova nu şi-a impus jocul, a irosit cu nonşalanţă câteva oportunităţi din situaţie unu la unu, iar reflexele lui Pigliacelli din finalul partidei au menţinut avantajul minim pentru doljeni.
La finalul meciului, Bergodi a admis că îl îngrijorează ratările echipei sale, dar a declarat că victoria este meritată. ,,Chiar dacă nu am jucat așa cum ne-am propus, în unele momente am avut ocazii foarte bune. Și adversarii au avut, au lovit bara… Nu a fost un meci foarte frumos, dar este important faptul că am câștigat. Nu am ținut mingea așa mult, ținând cont că Gazul a avut un jucător mai puțin pe teren spre final. Trebuia să plimbăm mai mult mingea, să jucăm mai mult pe benzi. Până la urmă a ieșit bine și puteam câștiga la o diferență mai mare. Chiar dacă Gaz Metan a jucat bine, eu cred că noi am meritat victoria. Am ratat mult și asta mă cam îngrijorează. E foarte important că suntem la cea de-a patra victorie consecutivă“, a spus italianul. Atacant de meserie, preşedintele Universităţii, Sorin Cârţu, i-a urecheat pe Koljic şi Mihăilă pentru cum au gestionat unele situaţii.
„Nu știu, dar eu la faze din astea nu aș trage niciodată. Le-am spus: când scăpați singuri, când te așteaptă portarul ieșit din poartă, eu niciodată nu aș da la poartă! Le-am spus să dribleze. Deci obligatoriu. Dacă ratează pentru că driblează portarul, nu mă supăr. Decât să dea peste… Pentru că portarul, când iese acolo, gândul lui e să închidă unghiurile. Deci e avantajat portarul când tu tragi. De aia iese portarul, e avantajul lui. Portarul te așteaptă, te face. Acțiunea de bază a atacantului e să dribleze, eu așa făceam. Era păcat să facem meci nul, că le-am fost superiori una peste alta. A fost 1-0 pentru Gaz și am revenit. Și asta e o bilă albă pentru fundași. Poate să fie și apăsarea de un posibil titlu“, a afirmat Cârţu. Unul dintre principalii jucători ofensivi ai Craiovei, Andrei Ivan, nu pare însă îngrijorat de lipsa de eficacitate în faţa porţii. Ivan a reuşit doar două goluri în acest sezon, dar prestaţiile lui au fost apreciate sub comanda lui Bergodi.„A ieșit bine și vrem să câștigăm fiecare meci, să ne batem la titlu. Chiar dacă nu marchez îmi ajut foarte mult echipa. Vreau să câștigăm, asta este cel mai important și vor veni și golurile. Trebuie să câștigăm și meciul cu FCSB, să reușim a cincea victorie. Fiecare meci este dificil. Ne-a fost greu, ne-au condus și am reușit să revenim. De aceea sunt foarte bucuros! Şi Mirko a făcut un meci foarte bun“, a declarat Ivan. Craiova – FCSB se joacă duminică, 12 iulie, de la ora 20.00.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here