Patru comisari ai CJPC Gorj, audiaţi la IPJ pentru abuz în serviciu

524

IPJ 1Fostul comisar-şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj, Mihaela Răducan, şi colegii acesteia, comisarii Constantin Gherghina, Constantin Enache, şi Elena Cojocaru s-au ales cu plângeri penale pe motiv că nu au soluţionat profesional sesizarea unui târgujian. Deja reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie(IPJ) au solicitat documente la CJPC Gorj pentru efectuarea cercetărilor, i-au audiat pe cei patru iar dosarul s-a transmis deja înapoi la Parchet. Reclamantul a făcut o sesizare împotriva celor patru şi la Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului(ANPC).

Mihai Cătălin Diaconu a depus în urmă cu câteva luni plângerile penale împotriva celor patru opc gorjcomisari ai CJPC Gorj acuzându-i, printre altele, de abuz în serviciu. Omul a susţinut astfel, în scris, în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu că cei patru comisari Mihaela Răducan, Constantin Gherghina, Constantin Enache, şi Elena Cojocaru nu au tratat mai deloc sesizarea sa care era îndreptată împotriva unui service-auto cunoscut din Târgu-Jiu. Omul păţise un incident cu maşina în 2009, legat de o turbosuflantă care s-a defectat. Piesa a fost înlocuită la service-ul în cauză, dar cei de aici nu i-ar fi asigurat garanţia. Practic, omul a plătit pentru turbosuflantă, iar când aceasta s-a defectat, deşi nu îi expirase garanţia, service-ul nu ar fi consimţit să îi ofere o altă reparaţie. Omul s-a adresat CJPC-ului dar susţine că ar fi fost tratat cu indiferenţă, la un moment dat, reclamantul menţionează chiar, că ar fi fost scos afară din birou de comisarul Elena Cojocaru. Mai mult, i s-ar fi spus verde în faţă că sesizarea sa nu ar fi fost fondată. Diaconu face însă plângere la Parchetul Local, deşi aşteaptă iniţial ca sesizarea sa să fie soluţionată de toţi comisarii pe care i-a menţionat apoi în faţa procurorilor.

“Pe Răducan a chemat-o Morie, ultima!”

Diacon explică acum că plângerea sa a ajuns la IPJ Gorj, trimisă acolo de procurorii Parchetului Local. “Dosarul este la Nicolae Morie care i-a şi chemat la audieri pe cei patru comisari. Pe Răducan a chemat-o ultima, acum câteva zile. (..) O să câştig sută la sută. Am făcut plângere împotriva lor şi la ANPC”, a declarat, joi, Diaconu, care spune că este pregătit să meargă până în pânzele albe pentru a-şi face dreptate. Reprezentanţii IPJ Gorj aprobă existenţa plângerii şi a dosarului ca şi a cercetărilor făcute împotriva celor patru. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică, susţine însă că dosarul s-ar fi întors deja la Parchetul Local, ancheta fiind finalizată. Nu se cunosc însă rezultatele acesteia şi nici cele ale plângerii de la ANPC.

Giurcău a luat act de dosar

Contactat telefonic, şeful CJPC Gorj, Madălin Giurcău, a declarat că a luat act de acest dosar dar refuză să comenteze pe marginea acestuia, până la finalizarea anchetei. Giurcău admite însă doar că instituţiei i s-au solicitat documente în legătură cu cazul “Diacon” de la IPJ Gorj.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here