Patru beneficiari ai serviciilor DGASPC, ucenici în Simeria

149

Patru tineri ce provin din sistemul de protecţie socială al judeţului nostru şi-au început ucenicia la o firmă din localitatea Simeria. La finalul perioadei de ucenicie acestora li se va oferi câte un loc de muncă. Toate acestea sunt posibile datorită unei colaborări încheiate între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj şi o societate de reparat material rulant Reva SA din judeţul Hunedoara.

În baza parteneriatului dintre DGASPC Gorj şi firma hunedoreană, tinerii gorjeni care provin din categoriile sociale defavorizate, cu vârste cuprinse între 18 – 25 ani, beneficiază de formare profesională (ucenicia la locul de muncă) în meserii specifice industriei feroviare şi angajarea lor permanentă în cadrul societăţii. Proiectul contribuie pe termen lung la creşterea ratei generale de ocupare prin crearea premiselor educaţionale pentru integrarea viitoare pe piaţa muncii a populaţiei dezavantajate. Totodată, copiii proveniţi din familii defavorizate, copiii orfani, aflaţi în sistemul de protecţie socială al DGASPC Gorj, vor putea beneficia de educaţie profesională într-un procent mai mare şi cu performanţe crescute. „Aceşti tineri se vor putea califica si integra atât social cât şi profesional cu ajutorul contractului de ucenicie (plătit) oferit de Grupul Grampet, respectiv societatea Reva Simeria. Cei selectaţi vor putea beneficia de: Cazare şi masă în mod gratuit; cursuri gratuite de calificare profesională desfăşurate în interiorul societăţii; contract de ucenicie plătit, în condiţiile Codului Muncii”, declară Camelia Popescu, director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Angajare pe perioadă nedeterminată
Tinerii care sunt selectaţi pentru a participa la stagiul de ucenicie vor fi angajaţi la societatea hunedoreană, beneficiind de contract pe perioadă nedeterminată. „La finalul contractului de ucenicie celor ce se integrează li se oferă un loc de muncă, respectiv un contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Convenţia a început să producă efecte începând cu data de 02/07/2012, când patru tineri ce provin din sistemul de protecţie socială au început cursurile de calificare profesională”, precizează Camelia Popescu, director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here